Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Petr Svoboda: Vendula chcela otca zabiť, teraz sa priznala!

Táto kniha pobúrila Petra Svobodu. Zobraziť galériu (32)
Táto kniha pobúrila Petra Svobodu. (Zdroj: ČTK)

PRAHA - Obrovský hnev ovládol Petra Svobodu (27), syna zosnulého Karla Svobodu (†68). Príčinou jeho rozčúlenia je čerstvo vydaná kniha Causa Karel a Vendula, údajne odhaľujúca škandalózne súkromie jeho toca, ktorý minulý rok 28. januára spáchal vo svoje jevanskej vile samovraždu.

Petr Svoboda je totiž presvedčený, že za vznikom knihy stojí jeho macocha Vendula Svobodová (35), ktorú kvôli tomu možno dotiahne na súd! "Nech už dá môjmu mŕtvemu otcovi pokoj!" zúri Svoboda.

Petr Svoboda, ktorý súhlasil s tým, aby bol obsah súkromného rozhovoru s redaktorom denníka Aha! uverejnený, si pri rozprávaní o svojej nevlastnej matke Vendule Svobodovej určite neberie servítku pred ústa!

"Nechcem s nikým bojovať cez médiá. To jediné, o čo mi ide je, aby Václava Svobodová prestala špiniť pamiatku môjho otca. O tej knihe viem, už sa ku mne čosi donieslo. Keď si ju prečítam, až potom sa budem môcť rozhodnúť, aké právne kroky podnikem proti vydavateľovi, prípadne proti osobám, ktoré jej vydanie umožnili. S Václavou sa nechcem súdiť, je to matka môjho brata. Ak je tá kniha ale skutočne plná jej klamstiev a indiskrétnych informácií, čo naznačujú desiatky vopred zverejnených Václaviných priamych rečí a cítacií, nebudem mať inú možnosť. Sľúbil som, že všetkými prostriedkami budem chrániť ockovu česť a svoj sľub dodržím za všetkých okolností," rezolútne za svojím stojí Svoboda.

Aj keď druhá žena jeho tragicky zosnulého otca odmieta, že by mala s knihou čokoľvek spoločné, jej nevlastný syn sa tomu len smeje. "Šokovalo ma, že sa Václava Svobodová zrazu od knihy dištancuje. Jej vyhlásenia sú každý deň iné. Najprv má akýsi denník, z ktorého sa v knihe cituje a zrazu s tým nemá nič spoločné, hoci priznala, že ho z Jeván sama odniesla a teraz už skoro tvrdí, že to ho otec rok po svojej smrti zverejňuje sám," rozrečnil sa Svobodov syn, ktorý je napriek Vendulinmu tvrdeniu presvedčený, že jeho otec si žiadny denník lások nepísal.

"To je taký nezmysel! Kto otca poznal, vie, že sa správal ako džentlmen zo starej školy, ktorý zo zásady nikoho neohováral!" verí Petr, ktorý sa po smrti otca nasťahoval aj so svojou snúbenicou, slovenskou herečkou Luciou Gažiovou, do rodinnej vily v Jevanoch. Keď znovu príde reč na Vendulu Svobodovú, s ktorou je kvôli jej vyhláseniam pre médiá už skoro na nože, jeho slová znejú zrazu oveľa tvrdšie.

"Václava Svobodová sa systematicky na úkor môjho otca mediálne zviditeľňuje a snaží sa už rok vytvárať obraz zlomenej a zničenej ženy. Čudoval by som sa ale, keby jej ešte niekto veril po tom všetkom, čo verejnosti predvádza. Na mieste Václavy by som vyhľadal pomoc dobrého psychiatra," pokračuje a nazlosteným hlasom doplňuje: "Absolútnym vrcholom ale je, keď sa niekto vŕta v záležitostiach mojej 15 rokov mŕtvej matky. Čo to je za človeka? Za všetko predsa ďakuje otcovi, tak ako môže vypúšťať do sveta klamlivé informácie o jeho intímnom živote? Ide jej o zisk, alebo o slávu? Každá druhá pavlačová klebetnica sa snáď vie správať s väčším šarmom! Toto ohováranie mojich blízkych už presahuje všetky medze. Moja mama bola noblesná dáma a ja nedopustím, aby sa o nej ktokoľvek vyjadroval takýmto vulgárnym a primitívnym spôsobom," dodáva jedným dychom. Poukazuje tým na informácie z knihy, podľa ktorých sa mala jeho matka zúčastniť s Karlom milovania v trojici.

Syn zosnulého hudobného skladateľa, ktorý je výkonným riaditeľom úspešného slovenského filmového festivalu ArtFilm, sa nakoniec nadýchne posledný krát a vysloví doteraz nevypovedané pochybnosti.

"Najviac ma ale zarazili slová pani Svobodovej o tom, ako otcovi hovorila, že ho zabije. Áno, otec sa mi skutočne sťažoval, že sa mu Václava vyhráža smrťou. Bral som to vtedy príliš na ľahkú váhu, ale toto potvrdenie ma zamrazilo. Je to od pani Václavy skutočne odvážne priznanie, keď si uvedomíte, že môj otec zomrel za zvláštnych okolností. A jeho prípad bol zatiaľ odložený, nie uzavretý," dodáva smutne s nevypovedanou vyhrážkou v hlase Petr Svoboda. A ako sa zdá, v boji proti svojej macoche ešte zďaleka nepovedal posledné slovo!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu