Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Horkýže Slíže: Ešte sme nerobili operu

Horkýže Slíže boli online na Bleskovkách. Zobraziť galériu (11)
Horkýže Slíže boli online na Bleskovkách.

BRATISLAVA - Počas pripravovaného turné oslávia už pätnásť rokov aktívneho hrania. RnB Hodokvas tour sa začne 2. novembra v Prievidzi a skončí 8. decembra v Ružomberku.



Horkýže Slíže: Ešte sme



O pätnástich rokoch na scéne:





Na svoje začiatky v megaúspešnej kapele si spomína aj bubeník Marek: „Prišiel som už do rozbehnutej kapely, ktorá v tom čase nahrala svoj najpredávanejší album Kýže sliz.” Potom si “horkyžáci” vydláždili cestu do Čiech. „Obchádzali sme tam všetky kluby a teraz sa to začína vyplácať,“ spokojne hovorí Marek.


O skladbe R'n'B Soul a reakcii skupiny Kontrafakt:





Ich videoklip k skladbe R’n’B Soul videlo od jeho zverejnenia na internete dodnes vyše milióna divákov. V ňom si vystrelili zo slovenskej hip-hopovej scény a najmä zo skupiny Kontrafakt. Ako na to reagovali raperi? Zatiaľ o ničom nevedia. „Uvidíme čo budúcnosť prinesie. Teraz Kontrafaktu vychádza platňa a či tam bude nejaká reakcia na nás nevieme,“ vysvetľuje Marek. „Nerobili sme ešte paródiu na operu. Peťo, máš sa na čo tešiť,“ odkázal Kuko opernému spevákovi Petrovi Dvorskému.


O požiadavkách na kapelu, ktorá by s nimi mala vystúpiť na turné:





Na ich najbližšom turné si môže zahrať aj jedna mladá slovenská kapela, ktorá uspeje v internetovom hlasovaní. „Kapela by mala byť úprimná a mať zmysel pre humor,“ vtipkuje Kuko o požiadavkách na ich predskokana.


O pripravovanom klipe Líza a Wendy:





O ďalších pesničkách z nového albumu Ukáž tú tvoju Zoo, ktoré by mali prísť na rad, Kuko hovorí, ako o tých „normálnejších, i keď za skladbami R’n’B Soul a Bernardín si plne stojíme.“ Ich najbližší videoklip bude k pesničke Líza a Wendy a vyjde niekedy na jar budúceho roku.


Horkýže Slíže pozdravili čitateľov Bleskoviek:


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu