Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Umierajúca princezná Diana volala ó, môj Bože

Princezná Diana
Princezná Diana

BRATISLAVA - Princezná Diana opakovala slová "ó, môj Bože", keď ležala v havarovanom aute v parížskom tuneli v roku 1997. Porotu, ktorá vyšetruje jej smrť, o tom informoval jeden zo svedkov nehody.

Na vypočúvaní sa členovia poroty dozvedeli, ako jeden fotograf po havárii kričal "ona žije" a zavolal svojho kolegu, aby sa vrátil k dymiacemu vozidlu. Damian Dalby, ktorý sa ponáhľal, aby princeznej po nehode pomohol, odpovedal na otázky právnikov prostredníctvom vizuálneho spojenia z Paríža.

"Áno, opakovala stále 'ó, môj Bože', uviedol na otázku, či sa princezná v aute snažila rozprávať. "Videli sme z tunela vychádzať dym. Videli sme aj havarované auto. Damian Dalby prišiel bližšie, aby im poskytol prvú pomoc," uviedol Sebastien Masseron. Dalbyho brat Sebastien Pennequin povedal porote, že pomáhal polícii dostať fotografov preč z miesta havárie, ale nedali sa a neustále fotografovali. "Ľudia musia vedieť, že princezná Diana žije," uviedol jeden z nich.

Vyšetrovanie britskej poroty sa začalo v októbri a má trvať asi šesť mesiacov. Členovia už navštívili aj Paríž, aby si na vlastné oči prezreli miesto nehody.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu