Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Záhadná choroba Jana Novotného: Exotický vírus?

Honzík by teraz Mariannu naozaj potreboval. Zobraziť galériu (12)
Honzík by teraz Mariannu naozaj potreboval. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Nový Čas pátral po záhadnom víruse, ktorý skolil Honzíka Novotného (30)! Mníchovského podnikateľa už niekoľko dní trápia vysoké horúčky, slabosť a závraty.

Zápal pľúc už lekári vylúčili, takže môže ísť aj o exotickú chorobu, ktorú si Jan mohol doviezť z Japonska, kde bol nedávno na výlete! A Marianna Ďurianová (30) necháva svojho milenca v ťažkých chvíľach bez pomoci!

Podľa zistení Nového Času lekári z malackej nemocnice, kde bol Jan Novotný dva dni hospitalizovaný, už vylúčili, že by išlo o zápal pľúc. Práve preto ho prepustili do domácej liečby. Jeho zdravotné ťažkosti však naďalej pretrvávajú a odborníci stále nedokážu určiť presnú diagnózu! Nie je preto vylúčené, že organizmus najznámejšie ho televízneho ženícha napadol nebezpečný vírus z Japonska! Práve v krajine vychádzajúceho slnka sa mohol nakaziť infekčným ochorením známym ako japonská encefalitída! Honzík totiž nedávno absolvoval pánsku jazdu do Tokia a ak sa pred odletom nedal zaočkovať, zahrával sa s vlastným životom!

Veď práve v období, keď v Japonsku zdolával najvyšší vrch, bol výskyt nákazy pomerne vysoký. Iba jedno uštipnutie komárom by mohlo spustiť nebezpečnú chorobu, ktorá sa neraz končí aj smrťou. Ďalšou možnou príčinou Novotného zdravotných problémov môže byť aj jeho zlý životný štýl. „Má búrlivý spôsob života, k tomu treba prirátať alkohol, celkové fyzické vyčerpanie spôsobené náročnou zahraničnou cestou a nedostatočnú aklimatizáciu,“ prezradil zdroj z lekárskeho prostredia. A práve teraz, keď si ani odborníci nevedia vysvetliť náhly kolaps Novotného organizmu, by on privítal pomoc, podporu a starostlivosť svojej priateľky Marianny Ďurianovej. No tá si užíva dovolenku v Chorvátsku a návrat domov neplánuje.

JAPONSKÁ ENCEFALITÍDA

Toto infekčné ochorenie spôsobujú vírusy, ktoré vedú k zápalovým reakciám v centrálnom nervovom systéme, predovšetkým v mozgovom tkanive. Inkubačná lehota je 5 až 15 dní. Liek proti vírusu neexistuje a tak lekári dokážu iba zmierniť symptómy. Trvalému neurologickému poškodeniu mozgu však zabrániť nevedia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu