Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Markíza odkazuje: Len pokoj, vaše sny určite splníme!

Bialanďáci cítia sklamanie i zlosť. Markíza im však odkazuje: Zobraziť galériu (11)
Bialanďáci cítia sklamanie i zlosť. Markíza im však odkazuje: "Všetky túžby splníme!" (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Jedenástka finalistov markizáckej tanečnej šou Bailando stále nevie, kedy sa dočká svojich peňazí z Noci splnených snov.

Jedni cítia sklamanie, druhí smútok či zlosť. No Markíza ich v žiadnom prípade nechce pripraviť o sny a tvrdí: „Všetky túžby splníme a vyplatíme do posledného haliera!“

Nielen detské sníčky Livky Lörinčíkovej (10) , Alexandry Kubkovej (15) a René Svrčkovej (4) zostali nesplnené. Svojej výhry sa zatiaľ nedočkali ani absolútni víťazi úspešnej tanečnej šou Šmelkovci. „Už u nich boli architekti, ale čaká sa na firmu, ktorá im bude robiť strechu,“ potvrdzuje Juraj Šoltés (22), ktorý s Viki Rákovou (26) vytancoval početnej rodine opravu rozpadávajúcej sa strechy na dome.

Do Vietnamu ešte neodcestovala ani rodina Romany Dang Vanovej (15): „Cestovná kancelária, ktorá rodičom darovala dve letenky do Vietnamu, sa nám síce ozvala už niekoľkokrát, ale druhé dve letenky, ktoré má Markíza uhradiť, stále nemáme,“ netají exotická kráska.

Rovnako ani sen Sandry Hasanbašičovej (20), túžiacej po zlepšení podmienok zvierat v nitrianskom útulku, nebol zatiaľ naplnený. Už dvakrát odišiel z cestovnej kancelárie s dlhým nosom Peter Vysočáni (59), ktorý pre manželku a seba získal v Bailande zájazd loďou. Nových vozíkov sa ešte ne dočkali ani postihnutí zverenci Petra Vidašiča (26).

A čo na to všetko hovorí Markíza? „Nadácia Televízie Markíza nepochybne splní všetky dohody v súvislosti s charitatívnou akciou pod názvom Noc splnených snov tak, ako sa zaviazala,“ prízvukuje markizácka hovorkyňa Oľga Dúbravská.

„Zúčtovanie verejnej zbierky, ktoré podlieha zákonným pravidlám, ešte nebolo ukončené, keďže na účet stále prichádzajú financie od darcov. Nadácia TV Markíza sa v žiadnom prípade nevystaví porušeniu zákona, čo by nastalo v prípade, ak by sme podľa očakávania niektorých obdarovaných previedli peniaze automaticky na ich účet bez kontroly ich použitia,“ zdôrazňuje Dúbravská s tým, že: „Obdarovaní sú povinní preukázať, ako použijú finančné prostriedky. Napríklad v prípade lekárskych zákrokov musia predložiť predpokladaný rozpočet zákroku od zdravotníckeho zariadenia, čo sa zatiaľ nestalo.“

Markíza vyvracia všetky pochybnosti o účelovom zadržiavaní peňazí od sponzorov. „Nadácia Televízie Markíza si svoje povinnosti plní a navyše obdarovaných oboznámila s podmienkami, ktoré súvisia s uplatňovaním finančných darov,“ dodáva hovorkyňa.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu