Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Finále Hitu storočia: Marika neprišla, jej Vyznanie však vyhralo!

Sisa Sklovská spravila z pesničky Vyznanie od Mariky Gombitovej Hit storočia. Zobraziť galériu (16)
Sisa Sklovská spravila z pesničky Vyznanie od Mariky Gombitovej Hit storočia. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - A je dohlasované! Po troch mesiacoch hľadania toho vôbec najväčšieho a najpopulárnejšieho hitu uplynulého storočia na Slovensku, sa diváci v priamom prenose rozhodli pre krásnu baladu Vyznanie, pôvodne naspievanú Marikou Gombitovou.

Už od začiatku favorizovaná skladba pochádza od autorskej dvojice Kamil Peteraj a Janko Lehotský. Tí počas preberania ceny za Hit storočia vyjadrili Marike úctu a zdôraznili jej nezastupiteľné miesto v histórii slovenskej populárnej hudby. S Vyznaním v „novom šate“ od Sisy Sklovskej musela byť Marika nepochybne veľmi spokojná. Jej výkon dvíhal divákov v štúdiu zo sedadiel.

„Tá pieseň je skvost. Prvýkrát som ju počula na Bratislavskej lýre v roku 1979 a hneď sa mi zapáčila. Zaspievať ju, bola pre mňa výzva,“ povedala pre Bleskovky.sk Sklovská. Po oznámení výsledkov z úst moderátorky Jarmily Lajčákovej-Hargašovej, dostala Sklovská kyticu s venovaním od tejto legendárnej speváčky. Hoci sa Marika Gombitová sa finále neobjavila, celý večer sa niesol v jej znamení.

„To víťazstvo Marike veľmi prajem,“ priznal Meky Žbirka, ktorý sa na pódiu ukázal hneď dvakrát, keď nesúťažne zaspieval Baladu o poľných vtákoch. Druhú pesničku, tiež jeden z najznámejších hitov - V slepých uličkách, mal prichystaný pre Mariku. Na to, že ju napokon odspieva sám bol pripravený. „Každú akciu, kde má Marika prísť nepovažujem za stopercentnú. Ja sa viem len potešiť, keď naozaj príde. Snáď sa to opäť podarí a naspievame spolu ďalší duet,“ s úsmevom dodal Žbirka. Hosťami večera boli Milan Lasica, Petra Polnišová a Milan Kňažko. Takmer do polnoci trvajúcu show uzavrel svojim vystúpením Jožo Ráž.

Pieseň Vyznanie vyhrala s počtom 30,4 percent všetkých hlasov. Na druhom mieste skončila skladba V slovenských dolinách (Karol Duchoň/Peter Bažík), tretia sa umiestnila pieseň Voda čo ma drží nad vodou (Jožo Ráž/Jakub Petraník). Víťazom ankety čitateľov Nového Času o Naj speváka Hitov sa stal Tomáš Bezdeda.

Estévečkárska retroshow odštartovala 20. apríla a počas 11 týždňov si diváci vypočuli skladby z 30. až 90. rokov minulého storočia. Do finále napokon postúpilo deväť piesní: Láska, V slovenských dolinách, Voda, čo ma drží nad vodou, Pocta Majakovskému, Matka, Vráť trochu lásky medzi nás, Nie sme zlí, Vyznanie a Atlantída. Už od budúceho piatka na STV štartuje súťaž Môj najmilší hit.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu