Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Z hviezdneho Iron Mana je otec: Dcére dal prešpekulované meno!

Robert Downey Jr. s manželkou Susan Zobraziť galériu (5)
Robert Downey Jr. s manželkou Susan (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Americký herec známy napríklad z filmov o Iron Manovi Robert Downey Jr. a jeho manželka Susan pomenovali nedávno narodenú dcéru Avri Roel. Zdá sa však, že nad druhým menom pre dievčatko musela dvojica veľmi dlho rozmýšľať - je totiž poskladané z mien jej starých rodičov.

Za prvým menom dievčatka, ktoré prišlo na svet 4. novembra, sa vraj neskrýva žiadna rodinná história. Jej stredné meno Roel však rodičia bábätka zostavili z prvých dvoch písmen mien Roberta Downeyho Sr. (otec Roberta Downeyho Jr., pozn. red) a jeho tretej manželky Rosemary. Pripomínajú zároveň aj ďalšiu starú mamu Rosie (matka Susan Downey, pozn. red). Zvyšné dve písmená vzali z mien hercovej matky Elsie (prvá manželka Roberta Downeyho Sr., pozn. red) a producentkinho otca Eliota Levina.

Štyridsaťdeväťročný rodák z New Yorku o narodení dcérky informoval prostredníctvom sociálnej siete Facebook. "Po deviatich mesiacoch intenzívnych príprav vám tím Downey s potešením predstavuje projekt jeseň/zima 2014. Avri Roel sa k nám pridala 4. novembra o 3:22. Má 7 libier (v prepočte približne 3180 gramov, pozn. red) a 20 palcov (približne 50 centimetrov). Je podobná Susan, takže jej gény zjavne prekonali moju hroznú DNA," napísal hrdý otec a dodal, že už čoskoro plánuje zverejniť fotografie malej Avri Roel. 

Štyridsaťdeväťročný rodák z New Yorku a jeho 41-ročná partnerka sa zosobášil v auguste 2005. Dvojica má už spolu dvojročného syna Extona. Herec je okrem toho otcom 21-ročného India, ktorého mu porodila bývalá manželka Deborah Falconer. 

Robert Downey Jr. je známy napríklad ako detektív Sherlock Holmes zo snímok Sherlock Holmes (2009) a Sherlock Holmes 2: Hra tieňov (2011) či ako superhrdina Iron Man, respektíve miliardár Tony Stark, ktorého si zahral v troch samostatných snímkach z rokov 2008, 2010 a 2013 a taktiež vo filme Avengers: Pomstitelia (2012).

Účinkoval aj v komediálnej dráme Skvelí chlapci (2000), mysterióznom trileri Gothika (2003), kriminálnej snímke Kiss Kiss Bang Bang (2005), historickej dráme Dobrú noc a veľa šťastia (2005), životopisnej romantickej dráme Príbeh jednej vášne (2006), mysterióznej krimi Zodiac (2007), komédii Deadline (2010) či hudobnej životopisnej snímke Sólista (2009).

Zatiaľ naposledy sa predstavil v dráme Sudca (2014). V roku 1993 ho nominovali na Oscara za titulnú úlohu v životopisnej dráme Chaplin (1992) a v roku 2009 za vedľajšiu úlohu v akčnej komédii Tropická búrka (2008). Podľa magazínu Forbes je v súčasnosti najlepšie plateným hercom. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu