Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nora Mojsejová sa lekárom vyhýba

Nora Mojsejová Zobraziť galériu (10)
Nora Mojsejová

KOŠICE- Toľká nezodpovednosť! Košická podnikateľka Nora Mojsejová (48) sa síce ukážkovo stará o svoj šatník, no na zdravie kašle!

Pre panický strach z bielych plášťov sa u lekára neobjavila už dlhé roky! A to dokonca ani u gynekológa, hoci ženy v jej veku by mali preventívnu prehliadku absolvovať minimálne raz ročne.

„Ja nemám zdravotnú kartu už šestnásť rokov a neviem ani, kto je môj gynekológ,“ šokuje výstredná podnikateľka. K väčšej zodpovednosti voči svojmu zdraviu ju zjavne neprinútia ani výzvy lekárov, ktorí ženám v jej veku odporúčajú pravidelné kontroly.

Okrem preventívnych gynekologických prehliadok by ženy nad 40 rokov mali aspoň raz za dva roky podstúpiť aj mamografické vyšetrenie prsníkov. Nora však tieto „povinnosti“ zo svojho diára vyškrtla a ani strach zo zhubnej choroby ju k lekárom „nedokope“. Sama priznáva, že meno svojho gynekológa, ba dokonca ani všeobecného lekára, nepozná. „Neviem ani to, do ktorého obvodu patrím a netuším, kam by som v prípade nutnosti mala ísť,“ odvetí.

Jej strach z lekárov je taký veľký, že bude radšej trpieť, ako by mala prekročiť prah ambulancie. A kedy teda bola u obávaného gynekológa naposledy? „Radšej to ani nepoviem, lebo by lekárom rozum zastal,“ priznáva s previnilým úsmevom podnikateľka z košického Pereša.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu