Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Svadba princa Williama: Šok pre rodinu!

Kate Middleton a Princ William Zobraziť galériu (5)
Kate Middleton a Princ William (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Pokiaľ ide o blížiaci sa sobáš britského princa Williama s Kate Middleton, kráľovská rodina sa domnievala, že princ sa k tomu nikdy neodhodlá. Novinárom to povedal Williamov brat Harry. Mesiac pred svadbou tiež prezradil, že hoci bude jedným z ženíchových svedkov, reč si ešte nepripravil.

Pred niekoľkými mesiacmi si nikto z kráľovskej rodiny nemyslel, že sa princ William vyberie pred oltár. Preto boli mnohí v šoku, keď s Kate ohlásili zásnuby. "Všetci sme si mysleli, že to u neho nikdy nehrozí. Ale stalo sa a ja si myslím, že na neho budú všetci hrdí," vyhlásil mladší z bratov Harry. Podotkol pritom, že William urobil správnu vec. "Čakal dovtedy, pokým sa nepresvedčil, že to, čo robí, je správne," poznamenal.

William sa so svojou nastávajúcou zoznámil v roku 2001 pri štúdiách na Saintandrewskej univerzite v Škótsku. S rozhodnutím, či ju požiada o ruku, však princ, ktorý je po svojom otcovi v poradí druhým následníkom trónu, podľa niektorých hlasov relatívne otáľal. Jeho priateľke medzitým britské médiá začali hovoriť "Wait Katie", teda "Čakajúca Katie". Zásnuby pár oficiálne oznámil v novembri.

Tretí následník trónu Harry povedal, že sa teší, až Kate privíta do kráľovskej rodiny. "Vážne sa teším, že ju vezmem pod svoje krídla - alebo ona pravdepodobne vezme mňa pod tie svoje," podotkol žartom. Svadba sa koná 29. apríla. Harry s Willamom, ich otec a ďalší členovia rodiny vraj pritom budú myslieť aj na matku oboch bratov princeznú Dianu, ktorá v roku 1997 tragicky zomrela. "Predpokladám, že by bola veľmi, veľmi pyšná, že prišiel jeho (Williamov) veľký deň," povedal mladší z bratov.

Harry pôjde na svadbe za svedka a spolu s dvoma Williamovým priateľmi má predniesť reč. Hoci do svadby zostáva necelý mesiac, princ minulý týždeň priznal, že prejav ešte nenapísal. Reč vraj ale bude podobná tým klasickým. Williama si v nej bude doberať. No tak, aby to zodpovedalo okolnostiam. "Poviem pár príhod, ale myslím, že tam bude babička (kráľovná Alžbeta II.), takže budem musieť byť vo výbere opatrný," povedal princ novinárom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu