Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Posledná rozlúčka s Giradotovou: Nechýbali Belmondo ani Delon!

Pohreb francúzskej herečky Annie Girardotovej Zobraziť galériu (6)
Pohreb francúzskej herečky Annie Girardotovej (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Velikáni francúzskej kinematografie - okrem iných aj Jean-Paul Belmondo, Alain Delon a Jane Birkin - sa dnes v Paríži rozlúčili so svojou populárnou kolegyňou Annie Girardotovou, ktorá zomrela v pondelok vo veku 79 rokov v jednej z nemocníc francúzskej metropoly.

Na smútočnom obrade v chráme Saint-Roch sa zúčastnil i francúzsky minister kultúry Frédéric Mitterand a ďalšie významné osobnosti verejného, spoločenského a kultúrneho života, uviedli francúzske elektronické médiá.

Zosnulú si stovky smútočných hostí pripomenuli krátkou projekciou spomienkového filmu. Herečkina dcéra Giulia a dvaja vnuci poctili zosnulú veľkým srdcom z červených ruží s nápisom "Nech žije život".

Trojnásobná laureátka francúzskeho Oscara - Cézara - nájde miesto posledného odpočinku na slávnom parížskom cintoríne Pere Lachaise.

Tam sú okrem iných pochovaní aj básnici Guillaume Apollinaire a Paul Éluard, spisovatelia Honoré de Balzac a Henri Barbusse, šansonieri Gilbert Bécaud a Yves Montand, ale aj ich kolegyňa Edit Piaf.

V rovnakej lokalite sú pochovaní i ďalšie celebrity, napríklad skladateľ Georges Bizet, operná diva Maria Callas, tanečnica Isadora Duncan, frontman skupiny The Doors Jim Morrison alebo jazzmani Stephane Grapelli a Michel Petrucciani.

To isté platí aj o Girardotovej kolegoch, ako sú napríklad Jean-Pierre Aumont, Pierre Brasseur, Claude Jade, Simone Signoret a Marie Trintignant.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu