Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Družka Dušana Hergotta: Môj život so zabávačom

Dušan Hergott Zobraziť galériu (5)
Dušan Hergott

VINOSADY - Známy spevák a líder kapely Senzus Dušan Hergott († 46) zanechal po sebe milovanú ženu i dcérku. Dušanova družka Soňa Sodomová (39) poodhaľuje zákulisie ich vzťahu po tom, čo pred dvomi týždňami náhle zomrel na následky krvácania do pažeráka žalúdka.

Pätnásť rokov stála po boku mediálne známeho muža a podporovala ho. Teraz bude starosť o rodinu i dieťa na jej pleciach. Kedy sa spoznali, kde prežívali najkrajšie chvíle a kam sa vybrali na poslednú spoločnú dovolenku? Aký bol vlastne Dušan otec a muž?

„Spoznali sme sa v roku 1991. Sedela som v Zámockej vinárni v Pezinku, kam prišli chalani zo Senzusu. Práve som bola na odchode, no Dušan ma zastavil vo dverách so slovami: „Baba, kam ideš?“ Keď som mu povedala, že domov, vyhlásil: „Nikam ne pôjdeš!“ spomína na svoje prvé stretnutie s Dušanom jeho družka Soňa. Pri bare sa hneď dali do reči: „Ako prvé som si n a ňom všimla krásne usmiate modré oči. Veľmi dobre sa s ním rozprávalo a mala som pocit, že ho poznám dlhé roky.“ Dušan ju potom odprevadil domov a vypýtal si jej telefónne číslo. „Neverila som, že sa ozve, ale on zavolal. Tak sme sa začali pravidelne stretávať,“ vraví o zrode životnej lásky.

Definitívny zlom v živote dvojice nastal vo chvíli, keď sa im narodila dcérka. „Dlho sme nemohli mať dieťa. Napokon sa nám podarilo splodiť Sárku. Ešte ráno ma Dušan odviezol do pôrodnice s tým, že rodiť som mala na druhý deň. Ale doktorka to nechcela odkladať. Dušanovi podala plášť, že ideme!“ O Hergottovi bolo známe, že nemocnice neznášal a odmietol aj asistovať pri pôrode.

Aj tým sa dá vysvetliť jeho neochota navštíviť lekára. Veď problémy mal už pred dvomi rokmi, keď začal rapídne chudnúť. „Jediný liek, ktorý Duško užíval, bol penicilín. Občas som mu pichla kalciovú injekciu a na hlasivky mu dobre robil panthenol,“ prezrádza vyštudovaná zdravotná sestra Soňa.

Vraví, že Dušan jej i dcérke neustále nosil darčeky. Dych jej vyrazil novým autom. „Vôbec som to nečakala, nemala som žiadny sviatok. Prišla som domov a len mi povedal, že mám sama zájsť do predajne s autami. A tam ma čakalo ,fungl‘ nové autíčko,“ zveruje sa so slzami v očiach. Keď sa trojčlenná rodinka predvlani vybrala na dovolenku do Bulharska, netušila, že podobná cesta sa už nikdy neuskutoční, veď vlaňajšie leto boli doma. „Chceli sme byť s dcérkou, a aj kapela mala dohodnuté vystúpenia. V Bulharsku sme boli pred dvoma rokmi. Nikdy by mi nenapadlo, že to bude naša posledná spoločná dovolenka,“ sklopí vdova zrak a bezmyšlienkovite sa prehrabáva vo fotografiách z dovolenky, ktoré ležia pred ňou na stole...
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu