Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Posledné minúty Dušana Hergotta

Dušan Hergott Zobraziť galériu (10)
Dušan Hergott

VINOSADY - Od úmrtia speváka Dušana Hergotta († 46) uplynuli už dva týždne. Pravda o jeho smrti však zostávala ukrytá za múrmi jeho domu vo Vinosadoch (okr. Pezinok). Ako to bolo naozaj? Prečo musel tak náhle odísť? Žena Hergottovho života - Soňa Sodomová (39) sa napriek veľkej bolesti rozhodla prehovoriť a Novému Času poskytla exkluzívny rozhovor.

Aj za cenu sĺz a jatrenia bolestivých rán vyrozprávala pravdu o posledných chvíľach lídra kapely Senzus a tiež muža, ktorého tak veľmi milovala... "V nedeľu som mala dennú službu. Vracala som sa z roboty a Dušan bol doma. Dával si džús a kofolu k svojmu obľúbenému domácemu kinu. Potom išiel pozerať filmy," spomína na osudové chvíle smútiaca žena. Filmy boli Dušanovou veľkou záľubou. Z požičovne si nosil desiatky DVD a dokázal ich sledovať celú noc. "Keďže som bola unavená, išla som si ľahnúť. Ráno som odniesla dcérku do škôlky, zašla som k sestre na kávu a potom na nákupy. Všetko bolo presne tak ako každý iný deň," sklopí zrak pani Soňa.

Vraví, že ani vo sne by jej nenapadlo, že sa môže stať niečo zlé. Dušan vraj o chorobe či smrti nikdy nehovoril. Keď sa pani domu vrátila predpoludním domov, televízor v spevákovej pracovni bol ešte stále zapnutý... No ani vtedy ešte netušila nič zlé. "Myslela som si, že sleduje nejaký film. Vtom mi zavolal Paľo Peschl (člen Senzusu, pozn. red.), vraj mu Dušan nedvíha telefón. Prišla som za ním do izby. A našla som ho na posteli..." neuveriteľne ťažké je pre Soňu vypovedať to kruté a definitívne slovo. Jej druh nehybne ležal na obľúbenej pohovke. Už niekoľko hodín bol mŕtvy...

Soňa sa najviac obávala reakcie ich 6-ročnej dcérky Sáry. Ako jej to len povedať? Veď svojho tatinka nadovšetko milovala. "Najprv mi neverila, myslela si, že ju klamem. Chcela som, aby sa to dozvedela skôr, než uvidí správu v televízii. Nakoniec za mnou prišla a spýtala sa: ,Mamina, naozaj ten tatino zomrel?´Povedala som jej, že naozaj..." Napriek krutej rane osudu je Soňa odhodlaná ísť ďalej a so životom bojovať. Hoci aj sama. "Nemám na výber. Musím sa odraziť od dna a začať odznova. Viem, že to bude ťažké, ale inak sa nedá. Dcérka je celý tato, navždy mi ho bude pripomínať. Pre ňu sa oplatí žiť," vyhlásila.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu