Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pod turistom sa zrútil útes, práve keď si uľavoval!

Favorit na víťaza, cestovateľ Gary
Favorit na víťaza, cestovateľ Gary

NEW YORK - Hrozný pád z útesu a pád vrtuľníka vo Veľkom kaňone. To sú najdesivejšie turistické zážitky v súťaži "Najsmolnejší cestovateľ sveta", ktorú vypísala americká poisťovacia spoločnosť Travel Guard.

Do súťaže, ktorej online hlasovanie končí za osem dní, sa prihlásilo viac ako 800 uchádzačov s historkami o pekelných lodných plavbách, blúdeniach v jaskyni, odpornom letiskovom jedle či medových týždňoch plných stresu.

Jedným z favoritov na víťazstvo sa zdá byť cestovateľ Gary, ktorý sa vydal na stodennú výpravu do Vietnamu. Jeho výprava ale skončila už tretí deň na útese pri Ho Či Minova Mesta (bývalý Saigon), ktorý sa s ním odtrhol.

"Zastavil som na odľahlej horskej ceste, aby som si odfotil úžasné údolia pod sebou," napísal Gary. "Využil som samoty a podišiel na okraj útesu, aby som si uľavil. Zrazu ale zdanlivo pevný okraj útesu povolil a ja som padal priamo dole a jačal hrôzou."

Gary mal však šťastie v nešťastí, podarilo sa mu zachytiť na jednej rímse útesu, takže sa nezrútil dole, ale tým sa jeho šťastie vyčerpalo. Do následnej záchrannej akcie sa zapojilo desať mužov, ktorí ho ťahali nahor a potom nasledovala "mučivo bolestivá" 14-hodinová jazda sanitkou a letecká preprava do Bangkoku.

Ale ani tam dráma neskončila. Noha, ktorú si polámal pri páde, vyžadovala vystuženie kovovou doštičkou a desiatky skrutiek. Ani potom ale jeho členok nebol v správnej pozícii, a tak nasledovala reoperácia - a po nej život ohrozujúce infekcie, s ktorými lekári bojovali tri týždne.

Nemenej dramatické rozprávanie poslal iný turista menom Robert, s ktorým sa zrútil vrtuľník pri vyhliadkovom lete nad Veľkým kaňonom. Mal obrovské šťastie, vyviazol bez zranení - ale do žiadneho lietajúceho stroja už vraj nikdy v živote nevstúpi.

Na svoje trápenie by ale mohli dostať aspoň nejakú náplasť. Ak v súťaži, ktorá končí 1. januára 2011, zvíťazia, dostanú dovolenku v hodnote 10-tisíc dolárov. V prípade Roberta by však musela byť bez leteckej dopravy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu