Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Ročne zabijeme čakaním v rade až 7 dní: Vadí to aj Mokrému!

Juraj Mokrý vie o zabíjaní času tiež svoje.
Juraj Mokrý vie o zabíjaní času tiež svoje.

BRATISLAVA - Máte pocit, že nič nestíhate?! Nie ste v tom sami! Napokon, niet sa čomu čudovať. Nedávny vedecký výskum totiž odhalil, že len také čakanie v rade nám zaberie podstatnú chvíľu. O zbytočnom strácaní času vie svoje aj zabávač Juraj Mojkrý (33).

Povedzme, že sa dožijeme 70-tky, čo predstavuje zhruba 613 200 hodín života. Toľko času máme na všetko, čo potrebujeme a chceme stihnúť - spánok, jedlo, zábava, práca, sex, či iné aktivity. Napríklad, ak rátame, že priemerne spíme aspoň 7 hodín denne, ročne takto prespíme celkovo 106 dní. Prekvapujúce, však? Bohužiaľ, zatiaľ ešte nikto nevymyslel iný spôsob regenerácie organizmu, a tak sa musíme zmieriť s tým, že spánkom “zabijeme” podstatnú časť nášho života. 

Okrem nevyhnutného "dobíjania bateriek" nám však čoraz viac ukracujú čas rôzne aktivity, ktoré sú úplne zbytočné. Napríklad také "čakanie". Podľa jedného z prieskumov, ktorý sa nedávno uskutočnil v USA, zaradili ľudia medzi trojku najotravnejších čakaní: 1. státie pred pokladňou v obchode, 2. v banke pred prepážkou a 3. check-in na letisku. Ten istý prieskum ukázal, že týždenne takto premrhá polovica z nás zbytočným čakaním až 3 hodiny. 

Zabávača Juraja Mokrého sme sa opýtali, ako problém s čakaním v rade rieši on. „Keď nemám na výber, tak tam stojím. Vždy si však vyberiem ten najhorší. Zvláštne, ale špekulovať v tomto smere sa mi nevypláca," povedal. Mokrý nám tiež prezradil svoj "zabíjač" času. „Každodenná jazda na bicykli do roboty," vtipkoval.

Riešením takejto straty času sú rôzne možnosti, ktoré nám ponúkajú výdobytky súčasnej doby. Napríklad nakupovanie cez internet alebo aj online bankovníctvo. Tu si občas príde na svoje aj Mokrý. „Rád surfujem na eBay-i, kde si z času na čas urobím radosť," uzavrel.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu