Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zaútočil na ňu medveď, ubránila sa cuketou

Cuketa, ktorá odohnala medveďa
Cuketa, ktorá odohnala medveďa

HELENA - Pohotovosť i schopnosť využiť neobvyklú zbraň preukázala žena v Montane, ktorá zahnala medveďa veľkou cuketou zo svojej záhradky. Medveď vážiaci zhruba 90 kilogramov sa jej údajne snažil vliezť do domu, ale rana cuketou ho natoľko zaskočila, že sa otočil a utiekol.

Žena utrpela pri potýčke s huňáčom len niekoľko škrabancov a zranený bol aj jeden z jej troch psov, napísala agentúra AP.

Útok sa odohral krátko po stredajšej polnoci, keď žena pustila vyvenčiť psov na záhradu. Medveď sa v tej dobe kŕmil jablkami popadanými zo stromu. Psy ho zacítili, začali štekať a utiekli, len dvanásťročná kólia, ktorá sa už zle pohybuje, zostala žene pri nohe, povedal novinárom Rich Maricelli z úradu miestneho šerifa.

Skôr než si stihla uvedomiť, čo sa vlastne deje, bol medveď pri nich, skočil na kóliu a začal sa s ňou biť. "Kopala do medveďa tak silno, ako mohla a hovorí, že má pocit, že ho raz trafila dosť solídne pod bradu," dodal Maricelli. Ale vtedy sa po nej medveď ohnal labou a roztrhol jej džínsy. Skúsila pred ním utiecť do domu, ale než stihla zavrieť dvere, napchal do nich hlavu a časť pleca.

Žena držala zo všetkých síl dvere pravou rukou a ľavou tápala za sebou po nejakej zbrani. Nahmatala len cuketu, ktorú popoludní odrezala na záhrade, a tak ňou udrela medveďa. Zasiahla ho priamo do hlavy a zrejme ho tým zaskočila natoľko, že sa otočil a utiekol, uviedol Maricelli, ktorý rešpektuje ženino prianie nezverejniť jej meno.

"Je z toho naozaj veľa otrasená, ale vidí v tom aj tú humornejšiu stránku," dodal. "Hlavne ale chcela o tomto prípade informovať, aby si ostatní obyvatelia dávali pozor."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu