Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FBI zhabala kolekciu odtlačkov prstov Johna Lennona

John Lennon
John Lennon

NEW YORK - Agenti americkej Federálnej bezpečnostnej služby (FBI) zhabali kolekciu odtlačkov prstov legendárneho muzikanta Johna Lennona, ktorá bola súčasťou súkromnej zbierky.

Majiteľ, ktorý ju získal pred 20 rokmi, ponúkol unikátny kúsok do dražby organizovanej spoločnosťou Gotta Have It!. Vyvolávacia cena bola 100-tisíc amerických dolárov (asi 72 -tisíc eur). Agent FBI James Margolin zásah agentov komentoval slovami, že odtlačky sú oficiálnym dokumentom. "Toto nemá nič spoločné s Johnom Lennonom, je to vládny dokument," povedal. Muzikant a jeho partnerka Yoko Ono boli pre ich protesty proti vojne pod dohľadom FBI od začiatku sedemdesiatych rokov.

Odtlačky prstov odobrali hudobníkovi na policajnej stanici v New Yorku v roku 1976, keď bývalý člen britských The Beatles žiadal o trvalý pobyt v USA. Zatiaľ nie je isté, či sa zberateľ, ktorý prišiel o jeden z najhodnotnejších kúskov jeho zbierky bez náhrady škody, rozhodne získať kolekciu späť.

V roku 1991 v londýnskom aukčnom dome Sotheby's vydražili podobnú kolekciu odtlačkov prstov Johna Lennona. Hovorca za organizátorov dražby povedal, že išlo o podpísanú kópiu, ktorú muzikant vytvoril pre potreby polície.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu