Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Zdravotnícke výstavy otvárajú jesennú časť veľtržnej sezóny

Zdravotnícke výstavy otvárajú jesennú časť veľtržnej sezóny
Zdravotnícke výstavy otvárajú jesennú časť veľtržnej sezóny

V termíne 23. - 25. 9. sa v areáli Incheba Expo Bratislava uskutoční súbor medzinárodných výstav zameraných na zdravotníctvo: Slovenské dentálne dni, Slovmedica a Non-Handicap. Ich načasovanie nie je náhodné.

Po horúcom lete prichádza zmena počasia a ľudia sú vo všeobecnosti viac náchylní podľahnúť rôznym ochoreniam. Prevencia, zvýšená starostlivosť o zdravie a cielené posilňovanie imunity by mal uviesť do praxe každý, kto sa chce v zime vyhnúť nepríjemným chorobám. S cieľom kontinuálne získavať nové vedomosti a poskytovať čo najlepšiu starostlivosť sa na výstavách stretávajú odborníci, ktorí pracujú v rôznych odvetviach zdravotníctva. Prichádzajú za výmenou poznatkov, zúčastňujú sa prednášok, seminárov a zaujímajú sa o novinky. Komplex zdravotníckych výstav na ploche 6200 m² predstaví ponuku vyše 120 vystavovateľov z Českej republiky, Číny, Lichtenštajnska, Maďarska, Nemecka, Rumunska, Švajčiarska, Talianska a Slovenska.

Slovenské dentálne dni sú miestom stretnutia zubných lekárov, sestier, laborantov, dentálnych hygienikov, ale výstavu si so záujmom prezrie aj široká verejnosť dbajúca o zdravie svojho chrupu. Odborní návštevníci prichádzajú za účelom výmeny poznatkov, návštevy workshopov, prednášok a konferencií, oboznámenia sa s novými prístupmi v dentálnych ošetreniach a starostlivosti o hygienu ústnej dutiny. Významnou časťou sa na organizovaní podujatia podieľa a na odbornú stránku dohliada Únia dentálnych výrobcov a predajcov. Kvalitu a odbornosť bohatého sprievodného programu garantujú Slovenská komora zubných lekárov a Slovenská stomatologická spoločnosť. Dôležitou súčasťou programu tohtoročných Slovenských dentálnych dní je Medzinárodný stomatologický kongres so sekciami pre zubných lekárov a zubné sestry. Na výstave bude medzi novinkami predstavený špeciálny stojan na zubnú kefku fungujúci na princípe UV lampy, ktorá likviduje baktérie zo zubnej kefky, supermoderný panoramatický röntgen, aj intraorálna kamera.

Výstavy Slovmedica a Non-Handicap prezentujú to najnovšie z vybavenia nemocníc, prístroje a nástroje pre ošetrovanie pacientov, pomôcky, ktoré zmierňujú bolesť a uľahčujú rekonvalescenciu ležiacich, či predmety dennej potreby pre zjednodušenie života postihnutých ľudí. V sekcii noviniek si návštevníci na sebe zdarma vyskúšajú zázračné pôsobenie dvoch inteligentných prístrojov.

Diagnostický prístroj AMP je neinvazívny analyzátor krvi. Bez bolestivého pichnutia dokáže určiť hodnoty až 117 parametrov z krvi. Napovie o celkovom krvnom obraze, stave centrálneho nervového systému, stave srdcovo-cievneho komplexu, vyhodnotí funkčné hodnoty pľúc, funkčné parametre pečene a obličiek a vzájomné prepojenie enzýmových systémov s imunitným systémom. Takéto vyšetrenie je absolútne bezbolestné a trvá len do šiestich minút.

Druhou zaujímavou novinkou je prístroj Plason. Ide o liečebný prístroj, ktorý likviduje zápaly v tele. Aj táto metóda je rýchla a pacientovi nespôsobuje bolesť. Prístroj vyrába exogénny oxid dusnatý. Po dlhoročných výskumoch sa zistili výnimočné účinky tejto látky pri liečení nehojivých rán, preležanín, parodontitíde, diabetickej nohe, nádoroch, či pri dezinfekcii.

Medzi novinkami nájdeme viscerálny pás, ktorý spaľuje tuk vyplavovaním toxických látok a znižuje cholesterol. Ľuďom s obmedzenou mobilitou a ich rodinám výrazne pomôže externá schodišťová sedačka. Od detstva nás učili aké dôležité je umývanie rúk. V prípade, že nemáme k dispozícii mydlo a vodu, pomôže antibakteriálny gél. Na výstave Slovmedica si možno zakúpiť prípravok účinný aj proti baktériám prasacej, či vtáčej chrípky. Výstavy sú miestom stretnutia lekárov, sestier a ľudí pracujúcich v rôznych odvetviach zdravotníctva práve vďaka kvalitnému odbornému sprievodnému programu. V tomto roku sa koná súbor medzinárodných konferencií s názvom „Celoživotné vzdelávanie zdravotníckych pracovníkov, zdravotníckych záchranárov a edukácia pacienta“, ktoré sa konajú pod záštitou popredných odborných lekárskych inštitúcií.

Výstavy sú otvorené pre odbornú a širokú verejnosť 23. a 24. 9. od 9:00 do 18:00 a 25.9. od 9:00 do 13:00.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu