Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Susedia sa sťažujú, pred domom vysadil 10-metrové stromy

Dom je skrytý za vysadenými stromami Zobraziť galériu (5)
Dom je skrytý za vysadenými stromami

PLYMOUTH - Vynaliezavý Angličan, ktorému úrady prikázali zbúrať načierno postavený múr, predsa len našiel cestu, ako sa zbaviť zvedavých pohľadov obyvateľov mesta. Pred domom mu totiž na veľký hnev svojich susedov "tróni" niekoľko vysokých stromov, ktoré bránia vo výhľade im i samotnému majiteľovi.

Problémy začali takmer pred dvadsiatimi rokmi, keď sa David Alvand (61) prisťahoval do svojho terajšieho príbytku. Najprv dom obohnal betónovým plotom, ten však musel na príkaz úradov zbúrať. Spor trvajúci dvanásť rokov stál mesto 20 000 libier (29 000 eur) a takmer sa dostal až na Európsky súd pre ľudské práva.

Alvand sa však nevzdal a vo svojich snahách čo najviac znepríjemniť každodenný život svojich susedov neustával. Pred domom vysadil 16 ihličnanov, ktoré sa stali jablkom sváru medzi ním a ostatnými obyvateľmi mesta na juhu Anglicka.

Stromy, ktorých výška dosahuje úctyhodných desať metrov, podľa nich "špatia" ulicu a bránia prieniku slnečných lúčov. Alvand si naopak myslí, že sa z ich strany jedná o pomstu namierenú voči jeho osobe.

Pred pár týždňami sa obom stranám konečne podarilo dospieť k dohode a Alvand sa zaviazal, že stromy skráti do povolenej výšky dvoch metrov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu