Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zdravú škôlku pokrstí Andrea Vadkerti

Zdravú škôlku pokrstí Andrea Vadkerti
Zdravú škôlku pokrstí Andrea Vadkerti

Škôlkári v bratislavskej mestskej časti Vrakuňa začali nový školský rok netradične. Počas prázdnin sa v ich materskej škole udialo niekoľko zmien. Do vybavenia pribudli nádherné detskému svetu prispôsobené biolampy. Každodenné ošetrenia červeným svetlom sa pre deti pomaly stávajú zábavnou rutinou.

Materská škola Kríková je prvou na Slovensku, ktorá sa zapojila do revolučného projektu na posilnenie imunity pod názvom „Zdravá škôlka“.

Určite dá každý za pravdu, že narodenie dieťaťa je jednou z najradostnejších udalostí v rodine. Malý človiečik rastie, učí sa nové veci, spoznáva svet okolo seba a robí svojmu okoliu radosť. Dieťatko však nemožno izolovať a chrániť pred vplyvmi okolia ako skleníkovú kvetinu. Pre svoj zdravý vývoj potrebuje kontakt s rovesníkmi, preto keď je to možné, začne navštevovať predškolské zariadenie. V tomto okamihu však v mnohých rodinách začnú problémy.

Obdobie, kedy by si Vaša ratolesť mala užívať hraním sa s rovesníkmi, často skazia opakujúce sa ochorenia, pri ktorých dieťa absentuje zo škôlky a rodič z práce. Neraz smrteľné choroby infekčného pôvodu známe z minulosti sa podarilo eliminovať vďaka očkovaniu. Moderná doba však so sebou priniesla moderné choroby ako sú alergie, či autoimunitné ochorenia.

Deti v „Zdravej škôlke“ každý deň absolvujú preventívnu liečbu svetlom pod dohľadom vyškolených učiteliek priamo v triedach. Metóda Fotonyx preukázateľne priaznivo pôsobí pri atopickom ekzéme, alergiách, lupienke, astme, prechladnutí, bolestiach zubov, aftách a iných problémoch. Každý malý pacient má svoju kartičku, kam si značí, kedy podstúpil fototerapiu. Navyše, deti sa takto učia zodpovednosti a pravidelnosti pri starostlivosti o zdravie.

Oficiálnu záštitu nad projektom prevzalo Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky. Po úspešnej implementácii fototerapie v materskej škole Kríková, sa ku škôlkam využívajúcim metódu Fotonyx pridajú aj ďalšie zariadenia po celom Slovensku. Aby „Zdravé škôlky“ úspešne vychovali mnoho zdravých detí, projekt čaká slávnostný krst za účasti známych osobností a štátnych predstaviteľov 5. októbra. Škôlky lúčom červeného svetla porstí mamina dvoch škôlkárov, známa moderátorka Andrea Vadkerti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu