Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Fakír vyšiel na hory v topánkach plných črepov

Fiodor odpočíva počas výstupu na tri české hory
Fiodor odpočíva počas výstupu na tri české hory

LOUŇOVICE POD BLANÍKEM - Nezvyčajný kúsok sa pred pár dňami podaril fakírovi Petrovi Fiedorovi. V topánkach plných sklenených črepín pokoril v jednom dni tri české hory - Sněžku, Říp a Blaník. Vytvoril tak nový český rekord.

"Pripravoval som sa tým spôsobom, že som si nechal už mesiac vopred vyrobiť špeciálne topánky, ktoré som skúšal. Inak to bola klasická chôdza do schodov, aby si začali zvykať skupiny svalov, ktoré sú potrebné práve pre tento výkon. A čo sa týka črepín, tak na tie ja už trénovať nemusím, "povedal Fiedor.

Na Sněžku vyrazil o tretej ráno, popoludní sa presunul k Řípu a večer okolo 21:00 stál na vrchole Blaník. Pre každý výstup si pripravil iné črepiny, aby ho nikto nemohol podozrievať z toho, že nie sú ostré. Pokus o rekord sa uskutočnil pri príležitosti chystanej premiéry nového filmu Roberta Sedláčka Najväčší z Čechov. Fiedor je jedným z protagonistov filmu.

Pred niekoľkými dňami fakír podobným spôsobom, teda opäť s črepinami v topánkach, zdolal najvyššie miesto Pelhřimovska, vrch Kremešník.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu