Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Chceli ísť do Austrálie, kvôli chybe agentúry skončili v Kanade

Austrálske Sydney
Austrálske Sydney

MONTREAL - Pár talianskych turistov sníval o exotických plážach austrálskej metropoly Sydney, ale nabral trochu iný smer a skončil v rovnomennom stotisícovom kanadskom meste na atlantickom pobreží. Informovala o tom dnes agentúra AFP.

Bolo to prvýkrát, čo Valerio Torresi (26) a o rok mladšia Serena Tavoloniová opúšťali Európu. A keď pristáli v kanadskom Sydney, pôvodne si mysleli, že je to nejaký tranzit. Potom sa ale dozvedeli, že je to ich konečná a majú vystupovať.

"Našou prvou reakciou bol strach," zveril sa mladý Talian kanadskej televíznej stanici CBC. "A druhá: 'Nie, toto je len nejaký žart.' Ale nebol, bola to pravda," dodal.

Talianska cestovná kancelária, na ktorej plecia omyl padá, sa teraz snaží zabezpečiť nové rezervácie, vďaka ktorým by dvojica z Kanady doletela do vytúženej Austrálie.

Zatiaľ čo čakajú na letenky, užívajú si Taliani sladkého života v kanadskom Sydney. Miestni sa im snažia ich pobyt spríjemniť, ako sa dá; jeden z hotelov im ponúkol ubytovanie zdarma a na špecialitu kanadského atlantického pobrežia - homárov - ich pre zmenu pozvala jedna z miestnych reštaurácií.

Podľa televízie CBS si už kanadské Sydney na podobné prípady začína zvykať. Pred dvoma rokmi tu pristála zblúdilá argentínska turistka a v roku 2002 britský pár.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu