Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Najškaredší pes sveta nemá oko a skáče ako klokan

Majiteľka Abbey sa teší z výhry Zobraziť galériu (2)
Majiteľka Abbey sa teší z výhry

LOS ANGELES - Princeznej Abby chýba oko a veľa chlpov. Uši má ako králik, hrb pripomína ťavu a poskakuje ako klokan. Nohy proporciami nezodpovedajú telu a chvost je podivne skrútený. Stačí pridať veľkú dávku charizmy, niekoľko nezvyčajných tanečných pohybov, a je tu obrázok 3-kilogramovej čivavy, víťazky súťaže o najškaredšieho psa na svete, ktorá sa konala na veľtrhu Sonoma-Marin v kalifornskej Petalume. Napísala o nej agentúra AP.

"Ostatným pripadá škaredá a deti susedov sa jej najprv trochu báli," povedala majiteľka Kathleen Francisová (67) z mesta Clearlake severne od San Francisca. "Ale ja si myslím, že je pekná až príliš."

Psíka zbadala pred piatimi mesiacmi u veterinára - zablchaveného a vyziabnutého krátko po tom, čo ju na uliciach našli členovia spolku ochrancov zvierat.

"Jednoducho som si ju zamilovala," povedala Francisová, ktorá niekoľko mesiacov predtým našla po dlhej dobe prácu. Do predajne reťazca Kmart vzdialenej 65 kilometrov od domova jazdí pracovať na nočné smeny za minimálny plat. Ešte v ordinácii psa pomenovala Princezná Abby a začala spriadať plány na jej osvojenie.

Keď uvidela plagát súťaže o najškaredšieho psa na svete, ktorý sľuboval veterinárnu prehliadku zdarma, zapísala Princeznú do súťaže.

Abby po troch kolách súťaže na konci júna vyhrala okrem iného 2600 dolárov (2100 eur), zmluvu na modeling, cestu do New Yorku kvôli účasti v ranných show, 1,8 metra vysoký pohár alebo psie oblečky za tisíc dolárov (808 eur).

Podľa producentky súťaže Vicky DeArmonovej mala víťazstvo Abby vo vrecku, keď na pódiu začala tancovať a prosiť o maškrty.

Zverolékarka Karen Halliganová pri súťaži oznámila, že za väčšinu Abbyiných zdravotných ťažkostí zrejme mohlo kríženie medzi príbuznými jedincami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu