Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Žena, ktorá odkázala 12 miliónov psovi, sa narodila pred 90 rokmi

Leona Helmsleyová
Leona Helmsleyová (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Americká miliardárka a podnikateľka Leona Helmsleyová sa preslávila krutým zaobchádzaním so zamestnancami, neochotou platiť dane aj tým, že odkázala celých 12 miliónov dolárov svojmu psovi a vydedila polovicu vnúčat. Úspešná realitná maklérka a majiteľka siete hotelov sa narodila ako Lena Mindy Rosenthalová pred 90 rokmi, 4. júla 1920 v Spojených štátoch do poľsko-židovskej prisťahovaleckej rodiny. Zomrela v auguste 2007 vo veku 87 rokov.

Jej maltézsky pinč Trouble (Problém) nakoniec z rozhodnutia súdu získal "iba" dva milióny dolárov, jeho panička vraj pri spisovaní poslednej vôle nebola úplne pri zmysloch. Z rovnakého dôvodu nakoniec dostali časť peňazí aj vydedení príbuzní. Na starostlivosť o psov Helmsleyová vraj dokonca zamýšľala venovať celý svoj charitatívny fond v hodnote piatich až ôsmich miliárd dolárov. Dokument, v ktorom to stanovila, však nebol uznaný ako právne záväzný.

Helmsleyová bola naozaj svojrázna. Preslávila výrokom, že "len malí ľudia platia dane". Ukázalo sa, že to nie je úplne pravda. Za daňový únik v hodnote 1,7 milióna dolárov išla vo veku 71 rokov začiatkom 90. rokov na rok a pol do väzenia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu