Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Najväčšou televíznou postavou sa stal kreslený Homer

Homer Simpson je najobľúbenejšou televíznou postavou v Amerike
Homer Simpson je najobľúbenejšou televíznou postavou v Amerike

LOS ANGELES - Pivo pijúci, šišky milujúci Homer Simpson sa stal najväčšou postavou vytvorenou pre televíziu a film za posledných 20 rokov. Hviezda amerického kresleného seriálu Simpsonovci porazila ako kúzla ovládajúceho Harryho Pottera, tak upírov prenasledujúcu Buffy v prieskume, ktorý zverejnil americký časopis Entertainment Weekly.

Simpsonovci, ktorí sa vysielajú vo viac než 90 krajinách vrátane Českej republiky, sú najdlhšie bežiacim americkým televíznym seriálom vo večernom čase a teraz vstúpili do svojej dvadsiatej prvej sezóny.

"Ľudia sa s Homerom dokážu stotožniť, pretože nás všetkých tajne poháňajú želania, ktoré si nedokážeme priznať," povedal magazínu Entertainment Weekly tvorca Simpsonovcov Matt Groening. "Homer sa vrhá do každej impulzívnej myšlienky, ktorá mu napadne. Jeho lásku k čomukoľvek je radosť sledovať," dodal.

Harry Potter, ktorého vytvorila britská spisovateľka JK Rowlingová a vo filmovej podobe ho stvárnil Daniel Radcliffe, skončil na druhom mieste s označením "globálna ikona". Tretiu priečku obsadila Buffy, premožiteľka upírov, ktorú v televíznom seriáli hrá Sarah Michelle Gellarová.

S pomyselnou zemiakovou medailou skončil Tony Soprano zo seriálu HBO Rodina Sopranovcov a na piate miesto sa dostal zloduch Joker spodobnený zosnulým austrálskym hercom Heathom Ledgerom v Temnom rytierovi.

Do prvej desiatky sa ďalej dostala Rachel zo seriálu Priatelia, Strihoruký Edward z rovnomenného filmu, Hannibal Lecter z Mlčania jahniat, Carrie Bradshawová zo Sexu v meste a animovaná postava SpongeBob zo seriálu SpongeBob v nohaviciach.

Zoznam stovky najväčších televíznych a filmových postáv uverejnili v pondelok pri príležitosti dvadsiateho výročia existencie časopisu Entertainment Weekly.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu