Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Jeden deň úsmevu

Zbierka Úsmev ako dar Zobraziť galériu (3)
Zbierka Úsmev ako dar

Aj vo vašom meste môžete 5. mája prispieť na podporu a pomoc deťom v detských domovov, v náhradných rodinách a v rodinách v kríze. Dobrovoľníci spoločnosti Úsmev ako dar vás za to odmenia usmiatym srdiečkom.

Dobrovoľníci Úsmevu ako dar budú 5. mája v uliciach takmer všetkých slovenských miest opäť zbierať príspevky na podporu projektov pre deti v detských domovov, pre mladých dospelých, ktorí opúšťajú detské domovy, ako aj projektov na pomoc rodinám v kríze. Spolu s dobrovoľníkmi sa do zbierky opäť zapoja aj študenti stredných a vysokých škôl a aj známe osobnosti – Katarína Brychtová, Zuzana Tlučková, Bibiana Ondrejková, Zuzana Vačková či Štefánia Gorduličová.

„S ľuďmi v Úsmeve ako dar spolupracujem už niekoľko rokov a vidím, že im ide o dobrú vec. Viem, že peniaze zo zbierky budú použité napríklad na pomoc mladým dospelým z detských domovov, ktorí sú v ťažkej situácii, pretože nemajú prostriedky na začlenenie do života. Viem, že sa použijú aj na pomoc rodinám, kde hrozí, že deti budú musieť ísť do detského domova a na podporu náhradných rodín. Obdivujem ľudí, ktorí si zoberú dieťa do náhradnej starostlivosti, pretože je to veľká odvaha a riziko, ale na druhej strane úžasný pocit, keď sa to podarí,“ hovorí herečka a moderátorka Katarína Brychtová.

Počas 1 dňa úsmevu vyzbierali dobrovoľníci minulý rok sumu 66 568,66 €, teda 2 005 447,45 Sk. Väčšiu časť z tejto sumy použila Spoločnosť Úsmev ako dar na zorganizovanie podujatí pre deti z detských domovov a náhradných rodín, a to podujatí na rozvoj talentu detí, jednodňových výletov a letných a zimných táborov.

Ďalšie financie Úsmev ako dar použil na vzdelávania náhradných rodičov, poradenstvo a pomoc rodinám v kríze, ktorej cieľom bolo predovšetkým zabrániť vyňatiu detí do detských domovov.

Vďaka vašej podpore sme mohli vzdelávať aj odborníkov na prácu s rodinami a venovať sa aj poradenstvu a podpore mladým dospelým pri odchode z detských domovov. Aj výťažok tohtoročnej zbierky použijeme na prácu s rodinami v kríze, na podporu a vzdelávanie náhradných rodičov a v neposlednom rade opäť aj na zorganizovanie podujatí pre deti z detských domovov, ktoré im pomáhajú spoznať nových ľudí, získať nových priateľov, zlepšiť svoje schopnosti a zvýšiť si sebavedomie a sebaistotu. Ďakujeme za to, že aj vám záleží na ohrozených deťoch.

 

1 deň úsmevu v Bratislave

Vyvrcholením celoslovenskej zbierky Úsmev ako dar bude podujatie pre deti a rodiny v nákupnom centre Polus City Center. Program v nákupnom centre začína 5. mája o 14.00 a potrvá do 18.00 hod.

V rámci podujatia budú známe osobnosti - Katka Brychtová, Bibiana Ondrejková, Zuzana Tlučková a Zuzana Vačková, súťažiť v zbieraní dobrovoľných príspevkov.

Predseda Spoločnosti Úsmev ako dar Jozef Mikloško oboznámi verejnosť s výnosom a použitím finančných príspevkov zo zbierky Jeden deň úsmevu 2009. Na programe sú aj vystúpenia detí z detských domovov, súťaže pre deti návštevníkov centra, maľovanie na tvár a tvorivé dielne, v rámci ktorých budú deti maľovať srdiečka. Srdiečka budú vystavené v Polus City Centre a autor najkrajšieho získa odmenu. Podujatie bude moderovať zabávač a moderátor Richard Vrablec. Zaspievajú aj Mirka Partlová a Ján Slezák.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu