Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Bratislava na 35. mieste v rebríčku najkrajších ľudí

Bratislava skončila v rebríčku na 35. mieste
Bratislava skončila v rebríčku na 35. mieste (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Bratislava sa umiestnila na 35. mieste v rebríčku najkrajších rekreačných destinácií, ktoré zverejnil elitný zoznamovací server BeautifulPeople.com. Prázdninové top destinácie ale nehodnotil podľa krásy miesta, ale podľa krásy ľudí, ktorí sa v nej vyskytujú. Kontroverzný rebríček bol zostavený na základe prieskumu u 30 tisíc členov zoznamky.

"Naši členovia chcú stráviť prázdniny v destináciách, kde stretnú ďalších krásnych ľudí," uviedol zástupca servera Greg Hodge.

Miestom s najkrajšími ľuďmi je vraj pobrežné mestečko Trancoso na severovýchode Brazílie, nasleduje obec Laguna v Kalifornii, bronzovú medailu získala Veľká pláž vo francúzskom pobrežnom meste Biarritz. V prvej dvadsiatke sa objavuje niekoľko miest z Talianska, Brazílie, Francúzska, či USA. Dostalo sa doňho ale i Anglicko, Dánsko a Švédsko. Česká metropola Praha skončila dvadsiata.

Nahnevané reakcie vzbudil rebríček u kanadských médií. Tie sa sťažujú, že Kanaďania zrejme nie sú dosť pekní na to, aby u nich turisti trávili dovolenku.

Portál BeautifulPeople.com bol spustený v roku 2002. V súčasnosti má asi 600 tisíc členov zo 190 krajín, ktorí zastupujú rôzne rasy, etniká a kultúry. O prijatí nového člena rozhodujú hlasovaním užívatelia opačného pohlavia na základe fotografií uchádzačov. Priemerne je prijatá jedna z piatich prihlášok. Najúspešnejšia krajina z hľadiska počtu schválených prihlášok je Brazília. Celý koncept servera už kvôli svojej výlučnosti zožal veľa kritiky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu