Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Za postihnutou partnerkou každý rok lieta 13 tisíc kilometrov

ilustračné foto
ilustračné foto

ZÁHREB - Známe príslovie zíde z očí, zíde z mysle zjavne neplatí pre bociany, aspoň nie pre Rodana, ktorý precestoval 13 tisíc kilometrov, aby sa znova stretol so svojou vyvolenou Malenou. Postihnutá samička bocianka žije v jednej chorvátskej dedine a nemôže lietať.

Rodan už vraj piaty rok po sebe podniká dlhú cestu z južnej Afriky, aby sa zišiel s Malenou. Tá ho netrpezlivo čaká v obci Brodský Vars na východe Chorvátska, napísal chorvátsky denník Jutarnji List.

"Robí to už piaty rok," povedal denníku Stjepan Vokić, ktorý sa o hendikepovanú Malenu stará. Bocianka nemôže lietať kvôli zraneniu, ktoré jej spôsobil v roku 1993 jeden lovec. "Tento rok Rodan priletel o niečo skôr," hovorí Vokić a dodáva, že bocian vyzerá po ceste dosť vyčerpane.

Za posledné štyri roky bocianí pár priviedol na svet štyri mláďatá. Lietať ich naučil Rodan, pretože Malena to nedokáže. Tento rok by mali mať zase potomkov.

Vždy v auguste sa Rodan chystá aj so svojimi potomkami na dlhú cestu na juh Afriky, kde strávia zimu. Verná Malena zostane doma a bude zase čakať na svojho šarmantného princa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu