Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Deň svätého Patrika

Oslavy Dňa svätého Patrika sa uskutočnia tento piatok
Oslavy Dňa svätého Patrika sa uskutočnia tento piatok

Vrátane symbolu šťastia nemožno zelený štvorlístok jasnejšie spájať s ničím iným tak ako s Dňom svätého Patrika, ktorý sa každoročne oslavuje v mnohých mestách po celom svete. Tento rok po prvý krát zavíta aj na Slovensko, s cieľom predstaviť Slovákom írske tradície a kultúru.

Presne pred rokom v Deň svätého Patrika bola založená Írska obchodná komora na Slovensku. Vytvorili ju mnohí írski podnikatelia a spoločnosti, ktoré sú na Slovensku už úspešne etablované. Komora veľmi úzko spolupracuje s Írskym veľvyslanectvom a írsky veľvyslanec je zároveň čestným prezidentom tejto komory. Komora a aj veľvyslanectvo majú veľký záujem priblížiť Slovákom Deň svätého Patrika, pričom na 1. ročník oslavy príde tradičná írska hudobná skupina z írskeho Limericku „The Curragour Piper & Drummers band“ (v tradičných írskych krojoch) a skupina írskych tancov s názvom Avalon (zo Slovenska), ktoré vystúpia 19. marca na Hlavnom námestí. Veríme, že podujatie si nájde mnohých priaznivcov a na námestí sa tak vytvorí skvelá atmosféra.

Taktiež treba poznamenať, že v súčasnosti žije v Írsku 25 000 Slovákov. To znamená, že okrem iných podobných čŕt, ktoré máme ako národy, je medzi našimi krajinami aj toto silné puto (Slováci predstavujú tretiu najväčšiu menšinu v Írsku!), ktorému komora venuje osobitnú pozornosť. So slovenskou komunitou v Írsku priamo spolupracujeme na mnohých otázkach a nápadoch a naším cieľom je ďalej posilňovať toto puto medzi našimi krajinami.

 

Podrobné informácie o komore nájdete na www.irishchamber.sk

 

Tešíme sa a veríme, že na Hlavné námestie 19. marca od 19.00 zavíta mnoho návštevníkov a zvedavcov. Máme ambíciu túto akciu rok čo rok rozširovať tak, aby sa veľkosťou vyrovnala oslavám Dňa svätého Patrika, ktoré sa konajú v iných mestách v Európe a USA.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu