Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Babka dídžejka berie diskotéky útokom

Ruth Flowersová sa môže popýšiť titulom najstaršej dídžejky na svete
Ruth Flowersová sa môže popýšiť titulom najstaršej dídžejky na svete

PARÍŽ - Najnovším objavom francúzskych nočných klubov a festivalov sa stala 69-ročná britská babička - dídžejka, ktorá sa diskotékami nadchla, keď sa pred niekoľkými rokmi zúčastnila narodeninovej párty svojho vnuka. Napísala to agentúra Reuters.

Dídžejka Ruth Flowersová s leoparďou kožou prehodenou cez ramená a s tmavými slnečnými okuliarmi si získala fanúšikov na medzinárodnom filmovom festivale v Cannes a aj v najznámejších parížskych nočných kluboch. Jej zbraňou je okrem nevšedného vzhľadu zmes starých hitov, elektronického beatu a hip hopu.

"Na diskotéku som sa dostala, keď mal môj vnuk narodeninovú oslavu. Vždy po párty organizujú malé diskotéky," povedala Flowersová, uvelebená na bielom gauči v izbe parížskeho hotela. Oblečená bola v zelenej saténovej bunde a oči jej kryli značkové slnečné okuliare, ktoré ostro kontrastovali s jej bielymi vlasmi.

"Prišla som tam dosť neskoro a muž pri vchode mi povedal: 'Nemyslím, že chcete ísť práve sem, madam'. A ja som odpovedala: 'No, ja si myslím, že chcem'". A vošla som dovnútra. Bol tam veľký hluk a všade blikali farebné svetlá, ale tiež som tam vnímala veľmi veľa energie a zábavy.

"Aj keď sa táto žena, vyškolená speváčka, doteraz viac zaujímala o cirkevné spevy, nemecké ľudové piesne či klasickú popovú hudbu, hudobná produkcia na diskotéke ju zaujala a rozhodla sa stať dídžejkou.

"V tej dobe som nevedela ešte nič o elektronickej hudbe," spomína Flowersová. Bola však pripravená učiť sa nové veci. Dostala kontakt na francúzskeho producenta Auréliena Simona, ktorý jej pomohol vytvoriť jej nový štýl, v ktorom figuruje ako techno, tak aj pesničky od skupiny ABBA, Queen alebo Rolling Stones. "Na začiatku som to bral trochu ako žart, ale mala vážny záujem. Trvalo to štyri roky, pretože sa musela naučiť používať všetky tie prístroje. Vysvetlil som jej základy elektronickej hudby, a potom si vytvorila svoj vlastný štýl," povedal Simon.

Flowersová teraz pracuje na tvorbe singlu, ktorý by sa mal v obchodoch objaviť už na jar. Niektorí z jej londýnskych priateľov boli spočiatku voči jej nové kariére skeptickí, ale podporila ju rodina a fanúšikovia.

Rozpráva, ako za ňou chodili mladí ľudia z celého sveta, keď účinkovala na medzinárodnom filmovom festivale v Cannes. "Hovorili mi: 'Vy ste tak úžasná, chceme byť ako vy'. Vždy som na to odpovedala: 'Nechcete byť ako ja. Chcete byť sami sebou'."

Trailer Ruth Flowersová

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu