Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Z bezpečnostných dôvodov zavreli osem nočných klubov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MOSKVA - Ruské ministerstvo pre výnimočné situácie zverejnilo v utorok čiernu listinu 80 moskovských klubov, ktoré nespĺňajú bezpečnostné protipožiarne normy.

Osem z nich už nariadil súd zavrieť. Po tragédii na diskotéke v meste Perm pri západnom Urale nariadil prezident Dmitrij Medvedev celonárodné bezpečnostné previerky v ruských kluboch, baroch, reštauráciách, kaviarňach a diskotékach. Kontroly by mali pomôcť predchádzať porušovaniu protipožiarnych zákonov a z toho vyplývajúcim tragédiám. Informovala o tom agentúra RIA Novosti.

V prvej vlne kontrol už úrady vydali návrh na zatvorenie 54 moskovských podnikov. Podľa ministerstva od 7. do 11. decembra skontrolovali bezpečnosť v 425 zariadeniach v Moskve, pričom takmer 400 majiteľov a zástupcov skontrolovaných podnikov dostalo za nedostatky pokuty.

Jedna z najhorších tragédií v modernej histórii Ruska sa odohrala 4. decembra v permskom nočnom klube, v ktorom približne 300 ľudí oslavovalo ôsme výročie jeho otvorenia. Väčšinu tvorili zamestnanci podniku a ich príbuzní. Priestory klubu zachvátil požiar po tom, ako z pódia začali odpaľovať zábavnú pyrotechniku, pričom jedna z rakiet zasiahla strop, ktorý začal horieť. Počet obetí permskej tragédie medzitým stúpol na 148.

Prezident Dmitrij Medvedev okamžite nariadil vytvorenie vládnej komisie, ktorá má okolnosti tragédie vyšetriť a určiť vinníkov. Na udalosti zareagovala aj tamojšia regionálna vláda, ktorá rezignovala.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu