Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Najhoršími vodičmi sú právnici a sudcovia, tvrdí štúdia

ilustračné foto
ilustračné foto

NEW YORK - Pracovná náplň právnikov a sudcov je zákon a právo, keď však príde na ich dodržiavanie na cestách, príliš si s nimi hlavu nelámu. Právnici a sudcovia sú totiž podľa štúdie americkej internetovej poisťovacej spoločnosti insurance.com najnebezpečnejšími vodičmi. Informovala o tom agentúra Reuters.

Štúdia zistila, že 44 percent právnikov, pri zisťovaní cien poistenia na insurance.com, uviedlo, že v minulosti mali dopravnú nehodu. Na druhej priečke nelichotivého rebríčka sa umiestnili pracovníci finančných odborov a tretí skončili štátni zamestnanci.

Naopak najlepšími vodičmi sú podľa štúdie profesionálni športovci. Len 17 percent z nich na webe insurance.com uviedlo, že v minulosti mali dopravnú nehodu. Dobré výsledky zistila spoločnosť napríklad aj u žien v domácnosti.

"Profesie, ktoré vyžadujú multitasking - telefonovanie, rýchly pohyb kvôli nabitému programu - majú sklon k odvracaniu pozornosti a tým pádom aj k nehodám," vysvetlil trend šéf insurance.com Sam Belden.

Podľa Beldena vyžaduje práca žien či mužov v domácnosti zvladanie viacerých vecí naraz, ale často s tým súvisí starostlivosť o deti. "Keď sú v aute deti, ľudia sa väčšinou toľko neponáhľajú a sú opatrnejší," podotkol. Naviac nebývajú títo ľudia na cestách počas dopravnej špičky.

 

Desiatka najhorších vodičov z hľadiska profesie podľa štúdie insurance.com:

1. právnik/sudca

2. pracovník vo finančnom odbore

3. štátny zamestnanec

4. barman alebo čašník

5. obchodník

6. chovateľ psov

7. pracovník v marketingu a reklame

8. holič/stylista

9. športový trenér

10. zdravotná sestra

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu