Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Šéfkuchár stvoril sendviče podľa mrakodrapov

Miláno
Miláno

MILÁNO - Mrakodrapy v talianskom Miláne se stali netradičnou inšpiráciou pre jedného z najslávnejších talianskych šéfkuchárov. Vytvoril podľa nich trojicu gurmánskych sendvičov.

Tri moderné mrakodrapy sa v severotalianskom meste začali stavať v roku 2007. Projekt z dielne svetoznámych architektov vzbudil posmech pamiatkárov, podľa ktorých oceľové sklenené konštrukcie rušia charakter okolitých budov. Šéfkuchár Gualtiero Marchesi ale tvrdí, že si zaslúži poctu v podobe sendvičov.

"Už ich mám tu," povedal Marchesi. Ingrediencie 79-ročný nestor talianskej gastronómie odmietol prezradiť, ale ľudia vraj zdroj inšpirácie okamžite spoznajú.

Marchesi je prvým Talianom, ktorý v roku 1985 získal tri hviezdy, najvyššie ocenenie, v prestížnom francúzskom kulinárskom sprievodcovi Michelin. Mnohými je považovaný za priekopníka modernej talianskej kuchyne.

Správa o sendvičoch vzbudila nadšenie talianskych kulinárskych usadlíkov, ktorí sa domnievajú, že môže byť dôstojnou odpoveďou na nový hamburger McItaly svetového prevádzkovateľa reštaurácií s rýchlym občerstvením McDonald's.

Projekt CityLife vypracovali známi architekti vrátane irackej architektky Zahy Hadidové alebo architekta Daniela Libeskinda, ktorý stojí napríklad za prestavbou Ground Zero, kde do teroristických útokov v septembri 2001 stáli výškové budovy newyorského Svetového obchodného strediska (WTC).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu