Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Horské hotely lákajú na zľavy, na jar asi budú mať plno

Chata pod Rysmi
Chata pod Rysmi

BRATISLAVA - Hotely v slovenských horských strediskách sú v súčasnosti aj pre ponúkané zľavy viac obsadené ako v minulom roku. Väčšina ich prevádzkovateľov očakáva, že budú počas nadchádzajúcich jarných prázdnin zaplnené.

Niektoré ubytovacie zariadenia už majú veľkú časť prázdninových pobytov vypredanú, vyplynulo z ankety medzi hoteliermi. Takmer všetky postele majú podľa riaditeľky Márie Házovej rezervované v druhej polovici februára napríklad v hoteli Plejsy v Krompachoch.

Hotel so 156 lôžkami je takmer naplnený aj súčasnosti. "Väčšina klientov je zo Slovenska, chodia Poliaci a Maďari, aj keď nie toľko ako v minulosti," povedala riaditeľka. Záujem rekreantov prevyšuje možnosti v hoteli Fran v Makove pri moravských hraniciach.

Najbližšie voľné termíny na víkendové pobyty majú v marci. V súčasnosti hotel zaplnili prázdninujúce deti to Zlínskeho kraja, v ďalších týždňoch očakávajú školské lyžiarske zájazdy. Zahraniční hostia zaplnili aj ubytovacie zariadenia v stredisku Jasná v Nízkych Tatrách.

"Poliaci už majú jarné prázdniny," podotkla hovorkyňa strediska Katarína Šarafínová. Na svahoch, ale aj v hoteloch Jasná, Tri studničky a Záhradky je ich podľa Šarafínovej viac ako tretina z celkového počtu návštevníkov. Plne obsadené izby očakávajú najmä počas prázdnin aj v hoteli Poľana nad Detvou či v hoteli Havrania v Malej Fatre.

"Pre nás sú najzaujímavejšie jarné prázdniny Bratislavského a Košického kraja," povedal prevádzkar hotela Havrania Maroš Callo. Stredoslováci podľa neho návštevnosť nezvýšia, pretože uprednostňujú najmä jednodňové pobyty v lyžiarskych strediskách bez ubytovania.

Možno aj pre nedostatok prírodného snehu bol v tomto hoteli na rozdiel od väčšiny ostatných oslovených zariadení záujem o januárové pobyty slabší ako vlani. Hotelieri v tomto roku vsadili najmä na zľavnené balíky služieb.

Väčšina ponúka pre ubytovaných hostí nižšie ceny skipasov a napríklad v Plejsoch majú deti do 12 rokov detský vlek zadarmo. Zľavy ponúkajú najmä pri dlhších pobytoch. Pri týždňovej dovolenke je cena za jednu noc oproti jednodňovému pobytu až o tretinu nižšia.

Jarné školské prázdniny sa začínajú na východe krajiny od 15. februára, od 22. februára budú mať voľno deti zo stredného Slovenska a Trenčianskeho kraja, od prvého marca nebudú do školy týždeň chodiť školáci z Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu