Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

ITF Slovakiatour a Danubius Gastro slávnostne otvorené

Slávnostné otvorenie veľtrhu
Slávnostné otvorenie veľtrhu

Vyzdobená Incheba Expo Aréna prezrádzala príchod vzácnych hostí. Plná sála privítala okrem známych tvárí zo samospráv, cestovného ruchu a gastronómie, aj hlavu štátu SR Ivana Gašparoviča, ministra hospodárstva Ľubomíra Jahnátka a ministra pôdohospodárstva Vladimíra Chovana.

Veľtrh cestovania ITF Slovakiatour spolu s veľtrhom gastronómie Danubius Gastro sú výnimočnou kombináciou, ktorá vždy zaujme odborníkov aj širokú verejnosť. Dopĺňajú ich súbežne sa konajúce špecializované výstavy Poľovníctvo a rybárstvo, Wellness a fitness, Exposhop a Gastropack.

Na úvod hostí privítal generálny riaditeľ Incheby Alexander Rozin, ktorý vyzdvihol úsilie s akým sa podujatia v neľahkej ekonomickej situácii vytvárali. Okrem vysokého počtu vystavovateľov sa podarilo pripraviť aj mnohé unikátne sprievodné podujatia, medzi inými populárny festival Camera Slovakia a gastronomickú olympiádu Bocuse D'Or. Za partnerský región veľtrhu ITF Slovakiatour, Košický samosprávny kraj sa vyjadril jeho predseda Zdenko Trebuľa. Ambíciou regiónov by malo byť pritiahnuť domácich turistov, aby lepšie spoznali krásy rodnej krajiny. Andrej Ďurkovský, primátor hlavného mesta SR vyzdvihol význam veľtrhov ITF Slovakiatour a Danubius Gastro, popredných svojim zameraním v rámci Stredoeurópskeho regiónu. Svojou prítomnosťou poctili hostí aj štátny tajomník ministerstva hospodárstva Bulharskej republiky Ivo Marinov a minister pre miestny rozvoj Českej republiky Rastislav Vondruška.

Po krátkych príhovoroch menovaných hostí sa slova ujali páni Ľubomír Jahnátek a Ľubomír Chovan, ktorí okrem pochvalných slov na adresu veľtrhov dostali významnú úlohu – odovzdať prestížne ocenenia. Z rúk ministra hospodárstva putovali ocenenia osobnosť cestovného ruchu za celoživotnú a doterajšiu prácu. Minister pôdohospodárstva odovzdával tituly Značka kvality SK slovenským výrobkom spĺňajúcim náročné kritériá. Tradícia Značky kvality SK bola založená v rámci Národného programu podpory poľnohospodárskych výrobkov a potravín v roku 2004 a na slávnostnom otvorení získalo právo používať túto značku 21 výrobcov.

Vrcholom slávnostného otvorenia bol prejav prezidenta SR Ivana Gašparoviča, ktorý celému veľtržnému podujatiu zaželal veľa úspechov a následne absolvoval prehliadku, pri ktorej obdivoval krásu expozícií a nechal sa zlákať aj na ochutnávky špecialít.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu