Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Američania veria na duchov a nadprirodzeno

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NEW YORK - Až prekvapivo vysoké percento Američanov verí v astrológiu, reinkarnáciu a schopnosť stromov zachytávať spirituálnu energiu, a to aj napriek faktu, že sa väčšina z nich hlási ku kresťanstvu. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu organizácie Pew Research Center.

Výsledky prieskumu, ktorého sa zúčastnilo približne 4000 respondentov, dokazujú, že až 30 percent Američanov tvrdí, že pocítili dotyk zosnulej osoby a 18 percent, že ducha videli alebo boli v jeho prítomnosti. Takmer 25 percent opýtaných sa taktiež priznalo, že verí v reinkarnáciu a 23 percent považuje jogu za spirituálne cvičenie.

Dvadsaťšesť percent respondentov si myslí, že spirituálna energia sa môže nachádzať v rôznych objektoch, ako napríklad stromoch. Štvrtina opýtaných verí v účinky astrológie a 16 percent v existenciu takzvaného zlovestného oka, schopnosti uvaliť na človeka kliatbu pohľadom. Medzi černošským obyvateľstvom hlásiacemu sa k protestantizmu verí v túto schopnosť až 32 percent ľudí. Medzi katolíkmi takmer tridsať percent verí v astrológiu, pričom z tých, ktorí navštevujú kostol každý týždeň, je to 16 percent.

U evanjelikov európskeho pôvodu dosahuje viera v astrológiu a reinkarnáciu desať percent. Približne polovica všetkých opýtaných tvrdila, že zažila náboženský alebo mystický zážitok, pričom u evanjelikov a protestantov toto číslo dosiahlo hodnotu až 70 percent.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu