Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Psie exkrementy budú zbierať za peniaze

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TAICHUNG - V taiwanskom meste Taichung sa rozhodli odmeňovať dobrovoľníkov, ktorí budú zbierať psie výkaly, nákupnými poukážkami. Mesto totiž bojuje s nadmerným množstvom exkrementov, ktoré sú výsledkom vysokého počtu túlavých psov.

Predstavitelia mesta Taichung, ktoré má viac ako jeden milión obyvateľov, chcú každému dobrovoľníkovi dať za jeden kilogram psích exkrementov 100 taiwanských dolárov (približne 2 eurá). V oblastiach, ktoré sú nadmerne znečistené, budú odmeňovať za každý polkilogram. "Úrady veria, že prostredníctvom poskytovania odmien podporia aj ostatných obyvateľov, aby sa o svoje prostredie začali starať a spontánne ho čistiť," uviedli členovia mestskej rady na ich oficiálnej internetovej stránke.

Program, ktorý je dotovaný hodnotou 130 000 taiwanských dolárov (asi 2 700 eur) určených na vyplácanie má aj ďalší rozmer. "Chceli by sme ním vyriešiť problém veľkého množstva opustených psov, ktoré končia na ulici," povedal manažér projektu Wang Wen-ge. Podľa oficiálnych údajov je na ostrove s populáciou 23 miliónov ľudí až 180-tisíc túlavých psov.

Problém začal približne v osemdesiatych rokoch, kedy pre ekonomický rast nastal "boom" v chove psov. V súčasnosti sa obyvatelia vo veľkej miere sťažujú a vláda s nadmerným počtom psov na uliciach bojuje už roky. Dôvodom je aj ekonomická kríza, ktorá spôsobila, že množstvo chovateľov si už nemôže dovoliť výdavky spojené s chovom psov a svojich miláčikov opúšťajú.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu