Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Tulenie mláďa hľadalo cestu do mora na autostráde

BRATISLAVA - Tulenie mláďa sa podarilo zachrániť na autostráde v oblasti zálivu San Francisco. Na jeho prítomnosť pri štadióne v Oaklande upozornili vodiči a ako uviedol Peter Van Eckhardt z kalifornskej diaľničnej hliadky, tuleň sa zrejme na svoju púť vydal z blízkej zátoky a v noci sa dostal na cestu.

Ako dodal, v oblasti zálivu sa podobné prípady občas stávajú. Napríklad v máji sa v uliciach Richmondu potuloval dospelý tulení samec, ten však zomrel na podvýživu.

Oaklandský policajt, ktorý bol v pondelok v blízkosti štadióna, mláďa naložil do hliadkového auta a odviezol do centra pre dohľad nad zvieratami. Malého šedého tuleňa, ktorému dali prezývku Fruitvale podľa štvrte v Oaklande, kde ho našli, potom policajti odviezli do Centra pre morské cicavce v meste Sausalito, neziskovej organizácie pomáhajúcej chorým a zraneným morským zvieratám. Ako povedal hovorca centra Jim Oswald, zviera je aktívne, len trochu podvyživené. "Určite je aj dosť traumatizované tým, čím dnes prešlo, ale zdá sa, že sa mu darí dobre," povedal. Zviera v pondelok oddychovalo a ešte dnes podstúpilo lekárske vyšetrenia, dodal.

Centrum zaznamenalo tento rok nezvyčajne veľa prípadov, keď našli oslabené a podvyživené tulene pozdĺž pobrežia severnej Kalifornie. Za posledný týždeň zachránili pracovníci centra denne o 10 tuleňov viac ako zvyčajne. Podľa expertov môže byť príčinou nárastu pokles menších rýb, ktoré potrebujú mladšie tulene v období svojho rastu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu