Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zakázali park o sexe, neprispieva zdraviu

PEKING – Kvôli údajnej vulgárnosti a zlému vplyvu na spoločnosť zakázali čínske úrady otvorenie prvého tematického parku o sexe. Love Land, čiže Krajina lásky, vyvolala rozhorčenie gigantickými sochami genitálií a pripravovanými kurzami sexuálnych techník.

Park sa mal otvoriť 1. októbra v meste Čchung Čching na juhozápade Číny. Úradníci ho však zakázali po ankete medzi ľuďmi, napísali noviny Global Times. Denník uverejnil fotografiu robotníkov ako demontujú obrovské torzo dolnej časti ženského tela v červených tangách. Malo byť nad hlavnou bránou.

 Miestny potentát v novinách zdôvodnil koniec parku o sexe: „Vyšetrovanie ukázalo, že tematický obsah parku je vulgárny, a že nie je zdraviu prospešný a ani nemá vzdelávací charakter.“ Podľa manažéra atrakcie Lu Siao-čchinga mal park ľuďom pomáhať užiť si harmonický sexuálny život. „Budujeme park pre dobro verejnosti,“ vyhlásil nedávno.

„Sex je v Číne tabu, ale ľudia o ňom potrebujú mať lepšie informácie.“ Expozícia mala umožniť pohľad do histórie sexu a poučiť návštevníkov, ako správne používať kondóm. Do programu zaradili aj kurzy sexuálnych techník. Sex nie je v Číne skutočne otvorenou témou.

Vláda krajiny v snahe skoncovať s niektorými tabu začala na začiatku roka osvetovú kampaň. Jej cieľom je primäť ľudí, aby vyhľadávali liečbu sexuálne prenosných chorôb a neplodnosti. Búrlivá protichodná diskusia o sexuálnom parku prepukla na internete. Niektorí považovali Love Land za niečo príliš. Iní sa naopak domnievali, že by to bol krok k sexuálnej otvorenosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu