Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

V Košiciach rozšírili zákaz pitia alkoholu na 50 ulíc

KOŠICE - Zákaz požívania alkoholu na verejnosti mesto rozšírilo novelizáciou všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o čistote a verejnom poriadku.

Zahŕňa takmer 50 taxatívne vymenovaných ulíc a námestí, najmä v historickej časti mesta, a popíjať na verejnosti sa nesmie nielen v okolí kostolov, ale aj v okolí účelových zariadení registrovaných cirkví a náboženských spoločností. Za porušenie zákazu hrozí dospelým previnilcom bloková pokuta do 33 eur, mladistvým možno pokutu uložiť v polovičnej výške sadzby.

Pôvodné všeobecne záväzné nariadenie zakazovalo pitie alkoholu na verejnosti mimo vyhradených priestorov a vzťahovalo sa na širšie historické centrum, ktoré však nebolo ničím vymedzené, preto sa v novom VZN uvádza už aj zoznam ulíc, na ktoré sa vzťahuje.

Návrh na taxatívne vymenovanie ulíc vzišiel z podnetu mestskej časti Staré Mesto, od obyvateľov, ale aj skúseností mestskej polície z aplikácie pôvodného VZN. Návrh na rozšírenie zákazu aj na okolie kostolov a účelových zariadení cirkvi vzišiel z komisie životného prostredia, verejného poriadku a ochrany zdravia.

Pôvodné VZN prijalo mesto v júni v roku 2006 a odvtedy už bolo viackrát upravované a novelizované. Novela tohto VZN prijatá na rokovaní mestského zastupiteľstva 30. apríla a po podpise uznesenia primátorom nadobudne účinnosť po pätnástich dňoch od zverejnenia na úradnej tabuli mesta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu