Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Dôchodcovi zatrhli šoférovanie, jazdil príliš pomaly

LONDÝN - Britský dôchodca zatiaľ dočasne nesmie s autom na cestu potom, čo polícia zistila, že na mieste, kde je povolená rýchlosť 60 míľ za hodinu (asi 96 km/h), šiel iba 10-míľovou rýchlosťou. Mohol za to jeho zlý zrak, informoval na svojich internetových stránkach britský denník Daily Mail.

Ronald Wilders (83), bývalý príslušník britského letectva, ktorý trpí očnou vadou, viezol manželku z nákupov. Za jeho autom sa tvorila dlhá kolóna, v ktorej uviazol i policajt mimo službu. Toho rýchlosť vodiča natoľko fascinovala, že za ním šiel až domov do Hovetonu v anglickom grófstve Norfolk.

"Keď si všimol, že sa v protismere blíži auto, brzdil a zachádzal do strany," popísal štýl Wildersovej jazdy vyšetrovateľ prípadu. Policajt na dôchodcu upozornil kolegov, ktorí mu urobili test zraku. Zistili, že poznávaciu značku auta je schopný rozpoznať len do trojmetrovej vzdialenosti, predpisy pritom vyžadujú 20,5 metra. Wilders sa naviac vydal šoférovať v dobe, kedy vonku bola tma a vozovka bola vlhká.

Dôchodca dostal za svoj šoférsky výkon pokutu 65 libier (70,6 eur), polročný zákaz sadnúť za volant a bude musieť ísť na nové testy zraku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu