Štvrtok24. október 2024, meniny má Kvetoslava, zajtra Aurel

Blondínka (25) sa narodila so zriedkavou deformáciou: Má dve vagíny a maternice, ale žiadny... Preboha!

(Zdroj: Instagram/anjachristoffersen)

BRISBANE – Mladá žena, ktorá sa narodila bez dôležitej časti tráviaceho systému a močových ciest, podrobne opísala ťažkosti, ktoré ju po celý život trápia. Narodila sa totiž s dvomi vagínami a maternicami, no žiadnym análnym otvorom.

Dvadsaťpäťročná austrálska modelka Anja Christoffersenová trpí vrodeným stavom, pri ktorom sa močové, pohlavné a tráviace trakty zbiehajú, takže namiesto obvyklých troch otvorov má len jeden. Napriek tomu sa však Christoffersenová narodila s dvoma vaginálnymi kanálikmi a dvoma maternicami. V sérii videí na TikToku mladá žena opisuje, že kvôli zdravotným komplikáciám musela podstúpiť 25 operácií a celý život ju trápia problémy s inkontinenciou, infekcie močových ciest a zápal pľúc.

@anjachristoffersen What’s the strangest thing that you were born without? I’ll start… #rarediseaseawareness #disability #vacterl #fyp ♬ The Journey - Sol Rising

„Vyrastala som s vierou, že môžem robiť čokoľvek, čo si zaumienim, napriek svojmu vrodenému stavu,“ povedala v rozhovore pre neziskovú organizáciu Continence Foundation of Australia. Prvú operáciu podstúpila takmer okamžite po narodení. Lekári urobili niekoľko otvorov v jej brušnej dutiny, aby umožnili priechod stolice a moču. Keď mala sedem mesiacov, lekári jej operovali panvu a vytvorili rez až po chrbticu, aby oddelili tri cesty a vytvorili štandardné tri otvory. Odvtedy podstúpila asi 24 ďalších operácií vrátane operácií na rekonštrukciu panvy. Inkontinencia moču a čriev je pre ňu však neustály boj, keďže nemá prirodzené svaly v konečníku ani zvierači.

Christoffersen sa tiež narodila s nedostatočne vyvinutým pažerákom, čo znamená, že potrava sa jej nedostala do žalúdka. Abnormálne spojenie medzi priedušnicou a pažerákom umožnilo potrave vstúpiť do dýchacích ciest. V súčasnosti čelí chronickej bolesti a ďalším pretrvávajúcim problémom súvisiacim s jej črevami, reprodukčným a močovým systémom. Lekári nevedia s istotou určiť, čo spôsobuje kloakálnu anomáliu, ale predpokladajú, že k nej dochádza náhodne. Kloakálne abnormality môžu spôsobiť inkontinenciu a predispozíciu k infekciám močových ciest. Môžu tiež viesť k zápche, obštrukcii čriev a abnormalitám chrbtice.

Tento stav je možné diagnostikovať už počas tehotenstva, ako to bolo aj v Christoffersenovej prípade. „Mala som šťastie, že mi bolo ochorenie diagnostikované skoro, takže lekári sa mohli pripraviť na môj príchod. Neboli si istí vážnosťou môjho stavu, ale dokázali dať dokopy dobrý tím,“ priblížila Christoffersen.

Viac o téme: VagínaVrodené ochorenieKloaka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu