Sobota27. júl 2024, meniny má Božena, zajtra Krištof

Rozvodový právnik odhalil DVA hlavné dôvody, prečo sa väčšina manželstiev rozpadne: Nie je to len o sexe!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube/TheDiaryOfACEO/Getty Images)

NEW YORK – Nie každé manželstvo vydrží dlhé roky. Kým niektoré páry sa rozvádzajú pre nedostatok spoločných záujmov, iné od seba oddelí nevera jedného z partnerov. Dôvodov je skutočne mnoho, o čom vie aj rozvodový právnik James Sexton. V podcaste odhalil dva z najčastejších dôvodov, prečo sa páry rozhodnú pre rozvod.

Ako informuje magazín Forbes, čím viackrát ste boli ženatý, tým je pravdepodobnejšie, že požiadate o rozvod. Štatistiky tvrdia, že 43 percent prvých sobášov skončí rozvodom, zatiaľ čo druhé (60 percent) a tretie sobáše (73 percent) končia rozvodom ešte častejšie. Rozvodový právnik James Sexton za roky svojej kariéry participoval na množstve rozvodov. Od svojich klientov často počuje dva hlavné dôvody, pre ktoré sa ich manželstvo rozpadlo. V podcaste Stevena Bartletta s názvom „The Diary Of A CEO“ napríklad odhalil, že ženy a muži majú veľmi odlišné intímne požiadavky.

„Muži zvyčajne chcú viac sexu, ženy chcú viac kvalitného sexu,“ povedal Sexton. „Muži sú kvantitatívni, je to rovnaký dôvod, prečo je pornografia obľúbenejšia u mužov ako u žien,“ prezradil ďalej. Okrem toho navrhol, aby si manželské páry, ktoré majú problém, navzájom dopriali väčšiu pozornosť. Muži môžu napríklad lepšie vyjadrovať svoje pocity a pripomínať manželkám svoju náklonnosť písaním rôznych odkazov. Sexton tiež uviedol, že existujú dva bežné dôvody, prečo sa páry rozvádzajú: nevera a peniaze.

Podľa jeho slov je však nevera iba súčasťou rozvodu a že sú to práve rozdiely medzi manželmi, ktoré zvyčajne vedú k nevere. Okrem toho popredný právnik prezradil, že peniaze môžu ovplyvniť vzťah, pretože práve peniaze prestavujú kontrolu. „Peniaze sú o príležitosti, bezpečnosti, sú o mnohých veciach, ale v skutočnosti to nie je o peniazoch,“ vysvetlil Sexton. „Peniaze sú len mena, s ktorou obchodujeme, takže si myslím, že peniaze symbolizujú veľa komplikovaných vecí. Ľudia sú nečestní sami k sebe a k peniazom,“ dodal.

Viac o téme: Rozvod Nevera Rozvodový právnik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu