Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Youtuber našiel vo vode kameru: Keď si pozrel záznam, zostal v šoku! Zachytila posledné chvíle jej majiteľa

(Zdroj: YouTube/InsideEdition)

TENNESSEE – V roku 2017 sa dvadsaťdvaročný Richard Ragland utopil vo vodopáde – len pár dní pred svojimi 23. narodeninami. Jeho rodičia netušili, čo sa dialo pred jeho smrťou. Ich otázky im pomohol zodpovedať hľadač pokladov, ktorý náhodou natrafil na Richardovu GoPro kameru.

Keď došlo k osudnému incidentu, Richard bol spolu s priateľmi v štátnom parku Foster Falls v Tennessee v USA. Richardova matka, Robin McCrearová, mala množstvo nezodpovedaných otázok ohľadom predčasnej smrti svojho syna. „Z celého srdca nám veľmi chýba,“ povedala vtedy Robin pre WSB-TV, informoval denník New York Post. „Bol to úžasný mladý muž. Plný lásky, plný energie,“ dodala. Po Richardovej smrti poslali strážcovia parku Robin USB disk s niekoľkými zábermi, no po otvorení balíka sa ukázalo, že niekto jeho obsah ukradol.

Ako zázrakom dva roky po Richardovej smrti našiel YouTuber a hľadač pokladov Rich Aloha (vlastným menom Rich Abernathy) GoPro kameru. Rich vo vode, kde Richard zomrel, narazil na kameru. Spýtal sa na to strážcov parku, ktorý mu priblížili Richardovu smrť. SD karta bola stále vo vnútri. Obsahovala zábery jeho posledných momentov. „Pevne verím, že ma Boh viedol k tejto GoPro kamere, pretože jediné, čo som videl, bol koniec a všetko ostatné bolo pokryté špinou,“ povedal YouTuber v roku 2019.

Keď si pozrel záznam a uvedomil si, že je to Richard, rozhodol sa osloviť Richardových rodičov. Po dlhom hľadaní natrafil na Robinino telefónne číslo a zavolal jej. Napokon jej odovzdal kameru aj so zábermi. „Znamená to pre mňa veľa, že som im mohol priniesť niečo úplne neoceniteľné,“ povedal Rich pre denník New York Times. K dnešnému dňu Richovo video z roku 2019 o momente, keď objavil Richardovu GoPro kameru, nazbieralo na YouTube 71 000 zobrazení. Mnohí komentujúci Richa pochválili za to, že sa kameru rozhodol darovať mužovým rodičom.

Viac o téme: PotápačUtopenieGoPro kameraRichard Ragland
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu