Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Futurista, ktorý úspešne predpovedal 115 udalostí, hovorí o veľkom zlome: TOTO navždy zmení naše životy

(Zdroj: Profimedia)

USA – Počítačový vedec a futurista Ray Kurzweil má niekoľko veľmi špecifických predpovedí budúcnosti. Jedna z nich sa týka aj dátumu, kedy ľudstvo dosiahne nesmrteľnosť. Tej by sme sa podľa jeho slov mali dočkať už čoskoro.

Kurzweil má slušnú históriu predpovedí najmä v oblasti technológií, keďže v roku 1990 správne predpovedal, že počítač do roku 2000 porazí ľudských majstrov sveta v šachu. Futurista tiež predpovedal vzostup prenosných počítačov a smartfónov, prechod k bezdrôtovej technológii a vzostup internetu.

Tvrdí, že doposiaľ sa podelil o neuveriteľných 147 predpovedí, pričom 115 z nich sa naplnilo. Jednou z tých nesprávnych je napríklad predpoveď o tom, že do roku 2009 budeme používať samoriadiace autá. Naopak, jeho pravdepodobne najambicióznejšie tvrdenie je, že ľudstvo do roku 2030 dosiahne nesmrteľnosť. Kurzweil v podcaste Lexa Fridmana povedal, že do roku 2030 budeme schopní posúvať priemernú dĺžku ľudského života každý rok o viac ako rok.

Podľa jeho slov budú mať dnešné deti, dvadsiatnici a tridstiatnici veľkú šancu na večný život. Kurzweil v samostatnom rozhovore pre magazín Futurism v roku 2017 dodal: „Rok 2029 je konzistentný dátum, kedy umelá inteligencia prejde platným Turingovým testom, a teda dosiahne ľudskú úroveň inteligencie. ‚Singularitu‘ som predpovedal na rok 2045. Vtedy našu efektívnu inteligenciu znásobíme miliardou krát spojením s inteligenciou, ktorú sme vytvorili.“

Viac o téme: PredpoveďNesmrteľnosťFuturista
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu