Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Špecialista odhalil ŠTYRI jednoduché tipy, ako zlepšiť erekciu: Páni, toto vám zmení život

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN – Polovica mužov nad štyridsať rokov v určitom okamihu zažije nejakú formu sexuálnej dysfunkcie. To znamená, že ak vás trápi tento problém, určite nie ste jediný. Odborník sa podelil o štyri overené tipy, ako proti tomuto problému bojovať.

V rozhovore pre denník Metro doktor Jeff Foster, špecialista na zdravie mužov, povedal, že existujú jednoduché veci, na ktoré sa môžete zamerať, aby ste zlepšili svoj problém s erektilnou dysfunkciou (ED). Napriek tomu, že ide o pomerne jednoduché zmeny, ich vplyv na váš sexuálny život môže byť obrovský.

Špecialista odhalil ŠTYRI jednoduché
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Cvičenie

Pravidelné cvičenie môže skutočne pomôcť, pokiaľ ide o zlepšenie vášho sexuálneho života. „Svaly, najmä tie, ktoré sú dôležité na udržanie erekcie, niekedy strácajú tonus a silu. Cvičenie, ako je cvičenie panvového dna, môže pomôcť predchádzať erektilnej dysfunkcii,“ uviedol Foster. Tajomstvo sa údajne skrýva v aeróbnej aktivite. Je známe, že tento typ cvičenia zlepšuje ED, pretože zvyšuje prietok krvi. V roku 2018 systematický prehľad 10 štúdií odhalil, že tí, ktorí praktizovali aeróbne cvičenia až štyrikrát týždenne, zaznamenali najlepšie výsledky, pokiaľ ide o liečbu ED. Čím viac budete cvičiť, tým viac krvi bude putovať do vášho penisu. Stačí vyskúšať niečo ako beh, rýchla chôdza alebo plávanie.

Špecialista odhalil ŠTYRI jednoduché
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Strava

Štúdia z roku 2018 odhalila, že 18- až 40-roční muži, ktorí jedli diétne flavóny (zlúčenina v potravinách, ktorá sa nachádza v ovocí, zelenine, čaji a káve), boli schopní zlepšiť erektilnú výkonnosť v dôsledku toho, čo konzumovali. „Existuje tiež niekoľko teórií, že potraviny bohaté na bielkoviny, ako je mäso, hydina a ryby, môžu zlepšiť erektilnú dysfunkciu, pretože poskytujú aminokyselinu L-arginín, ktorá rozširuje a uvoľňuje krvné cievy a zlepšuje prietok krvi do penisu,“ uviedol Foster. Výskum tiež poznamenal, že vďaka zdravej strave sa ľudia vo všeobecnosti cítia lepšie a produktívnejšie.

Špecialista odhalil ŠTYRI jednoduché
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Stres

Stres aj úzkosť môžu viesť k poruchám s erekciou. Neexistuje na to žiadny liek, ale pomáha prísť na to, čo to spôsobuje. „Môže to byť čakanie, kým stres pominie, alebo proaktívnosť pri riešení príčin stresu, ako sú pracovné záväzky,“ povedal Foster. „Ale ak je pre vás stres a úzkosť veľkým problémom, porozprávajte sa so svojím praktickým lekárom,“ dodal. Niekedy pomáha aj jednoduchá aktivita, ako je prestávka či prechádzka. Aplikácie a terapia pre duševné zdravie môžu byť tiež prospešné, ale pred prijatím akýchkoľvek rozhodnutí je najlepšie porozprávať sa s lekárom.

Alkohol

Nadmerná konzumácia alkoholu môže významne sťažiť udržanie erekcie. A čo viac, výskum vykonaný spoločnosťou Eroxon ukazuje, že 57 percent mužov skutočne verí, že hlavnou príčinou ich ED je alkohol. Okrem toho správa publikovaná v Indian Journal of Psychiatry o mužoch vo veku 20 až 50 rokov zistila, že pravidelná konzumácia alkoholu vedie k vyvolanej sexuálnej dysfunkcii. Vedci tiež zistili, že to viedlo k zníženiu sexuálnej túžby. Ľudia okrem toho hlásili, že je pre nich ťažké dosiahnuť orgazmus. Najlepšie je preto znížiť príjem alkoholu alebo ho nekonzumovať vôbec.

Viac o téme: AlkoholStresErekciaúzkosťErektilna dysfunkcia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu