Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Salón zo začiatku 20. storočia dodnes desí návštevníkov: Duch prostitútky neustále... Preboha, ušli by ste!

(Zdroj: Getty Images)

OREGON – Návštevníci si na začiatku 20. storočia v salóne White Eagle v Oregone mohli vybrať z viacerých nerestí – mohli ísť hore do bordelu alebo dole do suterénu do ópiového brlohu. Často ich však vyrušili smútiace výkriky z najvyššieho poschodia, ktoré údajne vydávali duchovia.

Legendárny bar, ktorý sa nachádza blízko prístaviska v Portlande, funguje dodnes a ponúka izby nad salónom. Od svojho otvorenia v roku 1905 mal bar vždy násilnícku povesť. Neustále bojujúci námorníci a európski migranti dali tomuto miestu prezývku „Bucket of Blood“, teda vedro krvi, a sprievodcovia sa mu spolu s turistami oblúkom vyhýbali. 

Vo videu na YouTube, ktoré skúmalo najzáhadnejšie miesta v USA, dokumentarista známy ako Briggs tvrdil, že toto miesto je poznačené paranormálnymi javmi, ale aj tragickými udalosťami – či už ide o prostitútku zabitú žiarlivým milencom alebo príbeh o čašníčke, ktorú neviditeľná sila zhodila zo schodov. Bar mal aj tunel, ktorý viedol zo suterénu priamo do lodeníc a opilci, ktorí sa tam zatúlali, často cítili, ako ich neviditeľné ruky ťahajú po podzemnej ceste. Ľudí to vydesilo natoľko, že sa miestu v druhej polovici 20. storočie začali venovať lovci duchov. 

Viacero návštevníkov baru hovorilo o smutných výkrikoch. Táto skúsenosť vychádza z príbehu o prostitútke Rose, ktorá dlhé roky pracovala v salóne. Ako hovorí legenda, Rose sa zamilovala do námorníka, ktorý bol ženatý, ale stále ju miloval. Keď sa chlapík vydal na plavbu okolo zemegule, jeden z jeho kolegov námorníkov začal žiarliť na ich lásku a zavraždil Rose.

Dnes sa predpokladá, že Rose straší v izbe na poschodí v salóne White Eagle, pričom mnohí ľudia často hlásia, že počujú plač ženy, takmer ako keby plakala pre svoju dávno stratenú lásku. Okrem toho niekoľko návštevníkov tiež uviedlo, že boli svedkami toho, ako celé podnosy pohárov samy vyleteli do vzduchu a rozbili sa. 

Viac o téme: DuchSalónWhite Eagle
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu