Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zamestnávateľ tvrdí, že TÚTO informáciu by ste na pohovore mali zamlčať: Ľudia dvíhajú obočie, to vážne?!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN – Pri uchádzaní sa o prácu alebo stáž je veľmi dôležité, aby ste vo svojom životopise a motivačnom liste zahrnuli všetko, čo by potenciálny zamestnávateľ mohol oceniť. Jeden zamestnávateľ sa však podelil o konkrétnu informáciu, ktorú by ste do motivačných listov dávať nemali.

Riaditeľ tábora na fóre pre rodičov vysvetlil, že v tomto ročnom období dostáva veľa žiadostí od tínedžerov. „Viem, že naučiť sa dobre viesť pohovor je zručnosť a neočakávam, že tínedžeri budú dokonalí. Ale bol by som rád, keby mi vo svojom sprievodnom liste alebo počas pohovoru prestali hovoriť súkromné zdravotné informácie,“ uviedol.

Zamestnávateľ tvrdí, že TÚTO
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Veľa zo sprievodných listov údajne obsahovalo psychiatrické diagnózy kandidátov. „Je to nevhodné a stavia ma to na eticky nepríjemné miesto,“ dodal. Svoj postoj objasnil a doplnil: „Toto nie je o zahanbovaní ľudí za to, že majú nejakú diagnózu – aj ja ju mám! Len nepotrebujem poznať všetky podrobnosti hneď na prvom stretnutí.“

Ľudí jeho príspevok rozdelil na dva tábory. „Pre mnohé deti sú problémy s duševným zdravím (zvyčajne samodiagnostikované) celou ich identitou,“ uviedol jeden z komentujúcich. „Bol by som rád, že mi o tom povedali vopred, takže by som ich nenajal. Nechcem, aby pre mňa pracovali psychicky labilní ľudia,“ napísal ďalší. Iní ale uviedli, že podľa ich názoru je lepšie o týchto diagnózach vedieť vopred a zároveň to neznamená, že ľudia s takýmito diagnózami nedokážu normálne pracovať.

Viac o téme: PrácaPohovorTínedžeri Psychiatrické diagnózy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu