Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Google mapy odhalili tajomný detail na ľadovci v Antarktíde: Naozaj sú to... To predsa nie je možné!

(Zdroj: Reddit/realg00n)

ANTARKTÍDA – Antarktída je obľúbenou témou pre konšpiračných teoretikov, ale aj bežných ľudí. Ide oblasť, ktorá je dodnes nepreskúmaná. Nedávno sa na Reddite objavil príspevok, ktorý zachytáva tajomné dvere. Používateľ sociálnej siete ich našiel pri prezeraní Google máp.

Používateľ Redditu zverejnil dva zábery zo satelitných snímok Google máp, ktoré zachytávajú veľký podlhovastý tvar vyčnievajúci zo snehu. Prvý záber je oddialený a zobrazuje objekt v blízkosti skál, zatiaľ čo druhý je oveľa ostrejší. Zaujímavý je najmä samotný objekt – zdá sa, akoby boli v skale osadené masívne dvere. Mnohí v komentároch poukázali na podobnosť s japonskou výskumnou základňou s názvom Showa Station.

„Milujem záhady Antarktídy, prajem si, aby sme vedeli viac,“ uviedol jeden z komentujúcich. „Stavím sa, že je to základňa klonov plazov,“ napísal ďalší. Iný používateľ Redditu, ktorý oblasť zrejmé pozná, uviedol, že ľudí zmiatla perspektíva záberu. „Je to časť ľadovca, ktorý sa prediera ľadom. Je to celkom zrejmé,“ vysvetlil. Viacero ľudí ale uviedlo, že stále im to pripomína dvere.

Aj na to mal znalec Antarktídy jasnú odpoveď. „Je to preto, že vidíte, čo chcete vidieť. Vedľa je veľa podobných ‚štruktúr‘, ktoré sú v skutočnosti ľad a skala. Ak sú to dvere, sú vysoké 93 metrov,“ priblížil. Jeho tvrdenie podporuje ďalší záber, ktorý jasne zachytáva, že takzvané „dvere“ sú veľmi blízko iných ľadovcových výbežkov, ktoré vyzerajú dosť podobne. Doposiaľ však nie je známe, čo presne je zachytené na zábere.

Viac o téme: DvereĽadovecAntarktídaGoogle mapy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu