Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Fotografia z roku 1917 vyvolala na internete rozruch: Vidíte toho muža aj vy? Veď to je... Neuveriteľné!

(Zdroj: YouTube/JamieDGrantMagician)

OTTAWA – Fotografia z roku 1917 vyvolala u ľudí hlboké zamyslenie. Podľa niektorých tvrdení ukazuje, že cestovanie v čase je skutočné. Na snímke bol totiž spozorovaný muž, ktorý vyzerá ako z 20. storočia. Iní sa zase domnievajú, že dotyčný muž je surfér z roku 2020.

Snímka s názvom „Posledný piknik“ bola zhotovená v Kanade a zobrazuje skupinu dospelých a detí sediacich na kopci. Ženy sú oblečené v dlhých sukniach a páni majú elegantné saká a klobúky. Čo však všetkých skutočne zaujalo, je muž, ktorý vyzerá, akoby práve vyšiel z 20. storočia. V jeho vreckovitom tričku, šortkách a s rozstrapatenými vlasmi si ho ľahko všimnete. Niektorí ľudia mu dokonca začali hovoriť surfer. Zdá sa, že aj ostatní na fotografii sú z neho zmätení. Jeden muž na neho hľadí, akoby neveril vlastným očiam a žena vedľa neho ukazuje priamo na neho.

YouTuber Jamie D. Grant našiel túto fotografiu v historickej knihe „The Great Cape Scott Story“ od Lestera Raya Petersona, ktorá vyšla v roku 1974. Vo videu, ktoré zdieľal na internete, hovorí: „Všimnite si skupinu ľudí, ich oblečenie, klobúky. Dokonca aj to, ako sedia pripravení na fotografovanie. Teraz sa pozrite bližšie. Jeho hlava je odhalená, rovnako tak aj vlasy a šortky. Muž naľavo neveriacky hľadí. Dokázal záhadný cestovateľ nemožné a cestuje časom? Čo si myslíte vy?“

Na ľudí urobila fotografia obrovský dojem. „Ako malé dieťa som si prezeral túto knihu a všimol som si tento obrázok; nielenže je skutočný, ale v tom čase som mal pocit, že jeho oblečenie je trochu nadčasové na to, že je na tomto obrázku. Stále mi z toho behá mráz po chrbte,“ uviedol jeden z komentujúcich. „Ten chlap vyzerá, akoby bol na obrázku zaskočený. Rozhodne vyzerá, akoby bol z iného obdobia. Super video,“ pridal sa druhý. Niektorí si však týmto nápadom neboli takí istí. V komentároch niekto spomenul, že slovo tričko sa už bežne používalo a bolo prvýkrát uvedené v roku 1920 v slovníku Merriam-Webster.

Viac o téme: FotografiaKanadaCestovateľ v čase
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu