Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Muž (80) prepašoval z Ázie časti vzácnych mŕtvych oviec: Doma vyrábal obrovské klony, chcel ich... Choré!

(Zdroj: X/knowknewz)

MONTANA - Osemdesiatročný Arthur Schubarth si v minulosti doviezol z Kirgizska do Spojených štátov časti mŕtvych oviec vzácneho plemena a tvoril ich obrovské klony. Vyšetrovatelia ministerstva spravodlivosti sa dopracovali k šokujúcim zisteniam a ešte k šokujúcejším číslam, ktoré súviseli s jeho činnosťou.

Americkí vyšetrovatelia ministerstva spravodlivosti zistili, že Arthur Schubarth vytvoril 165 klonov obrovských „frankenoviec", aby ich mohol loviť na svojom ranči. Muž využíval DNA plemena oviec Marco Polo, ktoré si v roku 2013 doviezol z Kirgizska. Vyšetrovanie odhalilo, že časti mŕtvych zvierat prepašoval do USA za asistencie svojho komplica a poslal ich do laboratória. Tam bolo vytvorených 165 klonovaných embryí, ktoré umiestnil do oviec z jeho ranča v Montane, informuje portál ABC News.

Naklonované mláďatá boli v priemere široké 1,5 metra, dosahovali hmotnosť 136 kilogramov a mali obrovské rohy. Nepochybne išlo o najväčšie ovce na svete. „Bol to odvážny plán na vytvorenie obrovských hybridných druhov oviec, ktoré sa mali predávať a loviť ako trofeje,“ uviedol asistent generálneho prokurátora z odboru životného prostredia a prírodných zdrojov ministerstva spravodlivosti, Todd Kim. „Pri realizácii tohto plánu Schubarth porušil medzinárodné právo a Laceyho zákon, ktoré chránia životaschopnosť a zdravie pôvodných populácií zvierat," dodal.

Šéf oddelenia pre presadzovanie práva úradu Fish, Wildlife & Parks, Ron Howell, mužov plán zatrhol a povedal: „Tento zločin, ktorý sme odhalili, by mohol ohroziť integritu našich voľne žijúcich druhov v Montane. Išlo o zložitý prípad.“ Laceyho zákon zakazuje medzištátny obchod s voľne žijúcimi živočíchmi, ktoré boli ulovené, držané, prepravované alebo predávané v rozpore s federálnymi alebo štátnymi zákonmi.

Zároveň zakazuje medzištátny predaj voľne žijúcich živočíchov, ktoré boli falošne označené. Muž sa priznal k dvom trestným činom súvisiacim s voľne žijúcimi živočíchmi. Hrozí mu trest odňatia slobody maximálne na desať rokov, pokuta 250 000 libier (292 706 eur) a tri roky pod dohľadom. Rozsudok bude vynesený 11. júla.

Viac o téme: KlonovanieOvceTrofej
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu